oryginalnie jest czarny 078 919 501C teraz jest zielony 059 919 501Atomch pisze:Proszę podać nr, czy oznaczenie czujnika
czujnik temp. silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymieniłem ten czujnik u siebie tak samo jak Oli, był czarny teraz założyłem zielony. I nie ma róznicy panowie dalej jest taki sam problem no i dzisiaj bylem u mechanika i koles mi powiedział ze kolor ma znaczenie ze były czarne zielone i niebieskie te czujiki i ze jak zaloze czarny taki jak był to problem zniknie
zmieniłem i juz wiem za zielony to zamiennik, te druciki co sa w zbiorniczku wyrównawczym podczyscilem delikatnie i przeszło jak narazie po problemie
Ostatnio zmieniony pt lis 28, 2008 23:55 przez abdj, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja miałem tak jak piszesz, u mnie termostat puszczał obieg przy ok 82 st ( było widac na Vagu po temp. ) i jak włączyłem ogrzewanie to spadała temp. na postoju. Wymieniłem teromstat na Wahlera temp. otwarcia 87st i jest cały czas 90st na wskaźniku, na vagu jak ogrzewanie nie włączone lub słabo to 91 st jak włączone miedzy 88 a 91 wiec teraz ok. P.S jak dasz na ciepło max i bieg wiatraka na 4 to na jałowym widomo ze spadnie troszkejanuszpp pisze:Pozwolicie ze sie podepne mam takie pytanko czy w 19 tdi jest nrmalne ze nagrzeje mi sie do 90 C podczas ale jak stane i włącze ogrzewanie na full to temperatura mi spadnie o jedna kreske czy to jest normalne czy moze termostat walnięty?? prosze o podpowiedz bo niewiem czy wymieniac.
Ostatnio zmieniony ndz lis 30, 2008 01:07 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.