Witam.
Mam Golfa 3 1.9 GTD 92r.
Od dzisiaj w nocy auto juz kompletnie odmowilo posluszenstwa.
Nie chce mi wogole zapalic. Akumulator jest dobry, zapalam go zawsze po zgasnieciu kontrolki swiec, z rana czekam 3 razy az kontrolka zgasnie i zapalam. Do wczoraj auto startowalo miedzy 3-5 probami (wogole wydaje mi sie ze za dlugo chyba krece az auto zapali bo trwa to dobre pare sekund). A dzisiaj juz koniec. Nie wiem czy grzeja wszystkie swiece, ale z tego co sie orientuje idzie to sprawdzic przy pomocy amperomierza (jak go tylko skombinuje). Ssanie mam manualne (raczka), nawet na ssaniu nic nie pomaga.
Jak bylo cieplo to z autem nie bylo problemow.
Jezeli ktos mial taki problem to bedze bardzo wdzieczny gdy ktos odpisze.
pozdrawiam wszystkich z forum VW.
Golf 3 GTD i problemy z zapalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- kITA
- Ma gadane
- Kontakt:
Mam podobnie,tylko że ja jestem na etapie dłuższego kręcenia.Świece już wymieniłem na beru i troche pomogło,ale to nie było to. filtr paliwa jeszcze może być zapchany,bo podejrzanego paliwka raz nalałem,i to chyba wtedy się zaczęło.Ale nie jestem pewny,zmienię filtr to zobaczymy.
[ Dodano: 19 Lis 2008 11:44 ]
Mam podobnie,tylko że ja jestem na etapie dłuższego kręcenia.Świece już wymieniłem na beru i troche pomogło,ale to nie było to. filtr paliwa jeszcze może być zapchany,bo podejrzanego paliwka raz nalałem
,i to chyba wtedy się zaczęło.Ale nie jestem pewny,zmienię filtr to zobaczymy.
[ Dodano: 19 Lis 2008 11:44 ]
Mam podobnie,tylko że ja jestem na etapie dłuższego kręcenia.Świece już wymieniłem na beru i troche pomogło,ale to nie było to. filtr paliwa jeszcze może być zapchany,bo podejrzanego paliwka raz nalałem