Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Niedzwiedz
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja jezdzcze ciagle w trasy 13 000 km w 2 meisiace zrobilem MKVI moj AFN 90 KM jakie wyniki :
-dobre paliwo (czesem sie trafi na orlenie petrochemi)potrafi przejechac 1000km czyli 4,7l/100km predkosci 100-110
-paliwo przewaznei BP ultimate lub shell 5,2-5,3 z klima czy bez 110-120km/h sam jade
-gory zona plus dziecko i bagaznik na full wyjazd na tydzien 5,5 l/100km
-w miescie chyab mieszcze sie w 6,5 (wawa ale ja unikam miasta)
przy 90 km/h w trasie spalanie nadal oscyluje w 4,7 imo nie warto ejzdzic nim 90 km/h
nawet na przytkanych filtrach gdzie mulil sie od 3000 ob/min (zapchany filtr powietrza) nadal spalal w ganicach 5,3
-dobre paliwo (czesem sie trafi na orlenie petrochemi)potrafi przejechac 1000km czyli 4,7l/100km predkosci 100-110
-paliwo przewaznei BP ultimate lub shell 5,2-5,3 z klima czy bez 110-120km/h sam jade
-gory zona plus dziecko i bagaznik na full wyjazd na tydzien 5,5 l/100km
-w miescie chyab mieszcze sie w 6,5 (wawa ale ja unikam miasta)
przy 90 km/h w trasie spalanie nadal oscyluje w 4,7 imo nie warto ejzdzic nim 90 km/h
nawet na przytkanych filtrach gdzie mulil sie od 3000 ob/min (zapchany filtr powietrza) nadal spalal w ganicach 5,3
www.blog.mariuszspruch.pl
-
- Ma gadane
AFN+, samo miasto, czesto gesto bardzo krotkie odcinki, a przy dluzszych odcinkach raczej niezbyt spokojny styl jazdy, ale ostre butowanie - od tankowania do tankowania wyszlo mi, ze spala 8,55 litra heh masakra po prostu
Porownujac do realnych wynikow jakie udalo mi sie pare razy uzyskac na trasie -> ~4 - 4,5 litra to jednak miasto to najgorsze mozliwe miejsce do jezdzenia autem...
Dobrze, ze to diesel, bo benzynka to pewnie wciagnelaby 15
Porownujac do realnych wynikow jakie udalo mi sie pare razy uzyskac na trasie -> ~4 - 4,5 litra to jednak miasto to najgorsze mozliwe miejsce do jezdzenia autem...
Dobrze, ze to diesel, bo benzynka to pewnie wciagnelaby 15
moj na krotkim odcinku niecałe 3 km pali koło 10 litrów 1,9tdi.w temp. koło 0? to normalne?!czy czepiac się termostatu.... dane pochodzą z kompa ktory chyba nie kłamie...?moze mam walnięty termostat co wy na to?na trasie ok 6 wyszło.
czerwone jest szybsze...! mój BYŁY karaVWanik:) viewtopic.php?p=2452282#2452282
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
"jak stoisz w korku to bedzie Ci rosło szybko jeśli masz małą ilość przejechanych
kilometrów do pomiaru średniego spalania ... im mniej km tym szybciej rośnie !
jak wyjeżdżam z pracy to go zawsze grzeje przez czas palenia papierosa i jak przejade
100m to mi wyskakuje spalanie np. 18 L/100km ... ale jak przejade kolejne 10km to już
wyskakuje średnie 6L
co do spalania po mieście to śmigam czasem po Poznaniu i nie oszczędzam
to potrafi do 8 L/100km pociągnąć[/quote]"
to u mnie jest podobnie tylko trasa kończy się po około 3 km i na koncu wyskakuje koło 10 litrów,więc tyle pali na tej trasie i to jest normalne....?
kilometrów do pomiaru średniego spalania ... im mniej km tym szybciej rośnie !
jak wyjeżdżam z pracy to go zawsze grzeje przez czas palenia papierosa i jak przejade
100m to mi wyskakuje spalanie np. 18 L/100km ... ale jak przejade kolejne 10km to już
wyskakuje średnie 6L
co do spalania po mieście to śmigam czasem po Poznaniu i nie oszczędzam
to potrafi do 8 L/100km pociągnąć[/quote]"
to u mnie jest podobnie tylko trasa kończy się po około 3 km i na koncu wyskakuje koło 10 litrów,więc tyle pali na tej trasie i to jest normalne....?
Ostatnio zmieniony śr lis 26, 2008 08:37 przez promader, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie średno z całego zbiornika 5,5 - 5,8 L/100km... Większość to dojazdy na zimnym silniku do pracy i z powrotem. 3 km w jedną... :/ Jazda oszczędna i spokojna. No i zimówki.
Latem na to samo bierze 5,3-5,4L/100km
W trasie ok 5 litrów - do stówki...
W ub. roku w maju wypuściłem się do Włoch - łącznie 6 tyś km autostrad, gór, korków, non-stop klimy i zapitalania 100-160km/h. Załadowany 4-ema dorosłymi osobami i po sam dach tobołami. 5,05 na całej trasie wyszedł... I żadnego oszczędzania...
Latem na to samo bierze 5,3-5,4L/100km
W trasie ok 5 litrów - do stówki...
W ub. roku w maju wypuściłem się do Włoch - łącznie 6 tyś km autostrad, gór, korków, non-stop klimy i zapitalania 100-160km/h. Załadowany 4-ema dorosłymi osobami i po sam dach tobołami. 5,05 na całej trasie wyszedł... I żadnego oszczędzania...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Co nie którym kolegom to pozazdrościć. Głownie latam po autostradach. Automat w trasie średnia 150-160km/h 2 -3 osoby około 7,5-8, miasto nawet 8,5l. Jeszcze nigdy nie udało mi się zejśc poniżej 6l. Na zbiorniku max 740km
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2009 23:12 przez edziu82, łącznie zmieniany 1 raz.
edziu82, da sie zejsc nizej.. moje min. 4.96 ale nie przy takich predkosciach..
tak samo u nas w polsce na trasie trudno o dobry wynik.. i u mnie tez spala ok5.7-6l a predkosci jakis duzych nie rozwijam choc dynamicznie jade i czesto wyprzedzam.. w miescie pali mi 7.5-8l
polecam tankowanie do baku z odpowietrzeniem - mi od odbicia i pozniej z trzymaniem odpowietrznika wchodzi jeszcze 12l.
a w spalania typu 5l w miescie to zapomnij.. i mozesz pozazdroscic ale wyobrazni komus..
tak samo u nas w polsce na trasie trudno o dobry wynik.. i u mnie tez spala ok5.7-6l a predkosci jakis duzych nie rozwijam choc dynamicznie jade i czesto wyprzedzam.. w miescie pali mi 7.5-8l
polecam tankowanie do baku z odpowietrzeniem - mi od odbicia i pozniej z trzymaniem odpowietrznika wchodzi jeszcze 12l.
a w spalania typu 5l w miescie to zapomnij.. i mozesz pozazdroscic ale wyobrazni komus..