Czy tak powinno być???? 1.6 TD SB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy tak powinno być???? 1.6 TD SB
Witam. Mam pytanie do użytkowników Mk2 1.6 TD z intercoolerem (silnik SB). Mam taki problem. Po włączeniu zapłonu świece żarowe zaczynają grzać. Kontrolka się pali. Po 8-10 sekundach gaśnie kontrolka, ale przy próbie odpalenia muszę kręcić z 5-6 sekund aż zaskoczy. Jeśli natomiast po zgaśnięciu kontrolki poczekam jeszcze z 10 sekund to usłyszę pyknięcie pod maska i pali od strzała. Czyżby dopiero wtedy przestały grzać świece???? i czy to prawidłowe działanie???? Świece sprawdzone wszystkie OK. Czy też tak macie??? czy może jechać do mechanika
moduł zapłonowy ? to takie coś jest w dieslu ? przyznam sie że nie słyszałem
co do tematu to sytuacja jaknajbardziej normalna. grzanie tak właśnie działa. gasnie kontrolka i palisz a one sobie jeszcze grzeją, potem przekaźnik odbija.
stawiałbym na uszkodzone jakieś świeczki, wykręć wszystkie podłącz grubym kablem pod aku i zobacz ile czasu potrzebują do rozgrzania. problem bedzie z ostatnią za pompa wtryskową
co do tematu to sytuacja jaknajbardziej normalna. grzanie tak właśnie działa. gasnie kontrolka i palisz a one sobie jeszcze grzeją, potem przekaźnik odbija.
stawiałbym na uszkodzone jakieś świeczki, wykręć wszystkie podłącz grubym kablem pod aku i zobacz ile czasu potrzebują do rozgrzania. problem bedzie z ostatnią za pompa wtryskową
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...