Potrzebuje pomocy przy doborze IC

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

FoKa1988
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Potrzebuje pomocy przy doborze IC

Post autor: FoKa1988 » pn wrz 29, 2008 10:40

Witam wszytkich w moim temacie. Wiem żę już bylo dużo takich tematów , ale niestety nie znalazłem nic ciekawego co by mnie interesowało. Zamierzam w niedługim czasie pokrecić ,,troszke'' przy swoim SB .Chodzi mi o takie zmiany jak : Garrett T3 +fmic+ dawka paliwa+ obrucenie membrany.Potrzebuje jakiejś podpowiedzi jaki IC dobrac do tego zestawu :grin: Z góry dziękuje :pub: :pub: :pub:

Piwo to moje paliwo

Awatar użytkownika
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Kontakt:

Post autor: Lukas-182 » wt wrz 30, 2008 13:18

Użyj szukajki na dole strony :), na pewno coś znajdziesz, była masa tematów od tego... Szukaj tematów ze słowem "Sprinter" :chytry:

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » wt wrz 30, 2008 20:35

duzy jak chlodnica wystarczy :hmm:

Awatar użytkownika
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Kontakt:

Post autor: Lukas-182 » wt wrz 30, 2008 22:04

Krzylu pisze:duzy jak chlodnica wystarczy :hmm:
Taki jest najlepszy i do MK2 będzie idealny, polecam od Mercedes Sprintera, turbo takie jak G. T3 nie będzie miało problemu z nadmuchaniem takiego ICka ;)

Tak od siebie, masa postów jest na temat icka w MK2, wystarczy poszukać i czytać, przede wszystkim czytać... Zasada jest taka, ładujesz ICka dużego, który ma dużą powierzchnie natarcia powietrza i jednocześnie nie jest za gruby, ideał, to właśnie ICek od Sprintera...Z montażem jest trochę rzeźby, a ładuje się go przed chłodnicę...

Sam planuje chyba już od pół roku montaż takiego ICka, ale ostatnio ładuje kasę w zawiechę albo w wnętrze autka...może na wiosnę ;)

FoKa1988
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: FoKa1988 » wt wrz 30, 2008 22:49

Lukas-182, :pub: Krzylu, :pub: wielkie dzięki Wam chłopaki. Też ciągle po głowie chodzi mi IC od sprintera ale nie byłem pewien czy on bedzie odpowiedni. A więc po 10 ruszamy z pracą :helm:

Piwo to moje paliwo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”