Dziwne zachowanie silnika AHF, drgawki!!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
junior184 ty piszesz o czymś innym u nas w większości są drgawki nie na jedynce, ale tylko i wyłącznie na luzie, na przykład jak dojeżdżasz do skrzyżowania bądź świateł, kiedy samochód toczy się z prędkością około30 km/h na luzie, silnik wpada czasami w takie dziwne drgawki, ustępują one momentalnie zaraz po zatrzymaniu samochodu......
a jeżeli "po odłączeniu kabla od impulsatora auto dostaje większą dawkę paliwa", to coraz bardziej się przekonuję do tego że winny drgawkom jest właśnie sterownik, a konkretnie mapa paliwowa, i potrzebne by było wgranie właśnie nowych map.....
a jeżeli "po odłączeniu kabla od impulsatora auto dostaje większą dawkę paliwa", to coraz bardziej się przekonuję do tego że winny drgawkom jest właśnie sterownik, a konkretnie mapa paliwowa, i potrzebne by było wgranie właśnie nowych map.....
Ostatnio zmieniony sob wrz 13, 2008 23:56 przez jaro001, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Nowicjusz
cze opisałem dwa rodzaje drgań które występowały u mnie jedne to te własnie o których piszesz jaro001 i u mnie ustały po wymianie pompy paliwa. natomiast te drugie to faktycznie inna bajka ale napisałem może komuś sie przyda . wracając do pompy to mój drugi diesel i w każdym znich miałem tą przypadłość i po wymianie pompy jak ręką...............
Witam kolegów Ja też miałem te dziwne drgawki przez rok;/ kombinowalem na wszystkie sposoby. Czytałem o odpinaniu czujnika predkości itp. Woczraj rozleciał mi się dwumas;/ przykra sprawa - duze koszty. I powiem wam tyle: Po wymianie dwumasu (kpl. docisk tarcza kolo dwumasowe) NIE TE AUTO... nic nie drga mięciutko chodzi. Nie twierdzę ze to musi byc przyczyna każdego z Was ale u mnie pomogło jestem zadowolony NIestety koszt po znajomości 1550 zl :/ firmy LUK. Pozdrawiam wszystkich z tym chorym problemem.
Witam mam takie same objawy w swoim golfie mkIV 1,9tdi mianowicie przy dojezdzaniu do skrzyzowania lub swiatel wystepuja dziwne drgawki silnika... po podlaczeniu do kompa wyskoczyl mi nastepujacy blad:
17958 P1550 Cisnienie ladowania,roznica sterowania
Moze drodzy koledzy to jest przyczyna w/w drgawek?
17958 P1550 Cisnienie ladowania,roznica sterowania
Moze drodzy koledzy to jest przyczyna w/w drgawek?
Też mam u siebie te drgawki, a po podłączeniu VAG-a nie pokazuje żadnych błędów jedyne błędy jakie miałem to brak podgrzewania lusterka od strony pasażera i błąd 01274 - motor klapy nawiewu powietrza w klimatroniku. Drgawki jak były tak są nadal, dodam że nie występują one zawsze tylko czasami i na VAG-u zero błędów....
Jeżeli wiedziałbym ze to dwumas na bank to bym wymienił i spokój, a tu pewności nie ma........
Jeżeli wiedziałbym ze to dwumas na bank to bym wymienił i spokój, a tu pewności nie ma........
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2008 15:21 przez jaro001, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Zauważyłem, że w trakcie dojazdu i zwalniania aż do zatrzymania są drgawki silnika i strasznie pływa dawka paliwa od 1mg do 4mg a jak się zatrzymam to jest 4mg i nic nie drga. Co może być tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony sob paź 11, 2008 19:45 przez krzysiek515, łącznie zmieniany 1 raz.