Ręczne grzanie świec - prośba o schemat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No właśnie ale mechanik próbował. Jak tak bardzo jest to potrzebne to wyjąć przekaźnik, odpowiednie kabelki na tory prądowe (grube styki) i byle jakie sterowanie przez wyłącznik na przekaźnik. Tylko moim zdaniem nie tu leży problem. Czy chodzi tylko o sprawdzenie czy ratowanie się prowizorką bo cos nie lama.
jak ktoś chce , żeby mu świece grzały to zamiast dawać napięcie na przekaźnik świec, niech zrobi wyłącznik czujnika temp. chłodziwa
o to chodzi właśnie ... zamiast robić prowizorkę , powinno się sprawdzić gdzie leży problem słabego odpalaniaBeBe_1 pisze:Tylko moim zdaniem nie tu leży problem. Czy chodzi tylko o sprawdzenie czy ratowanie się prowizorką bo cos nie lama.
Ostatnio zmieniony śr wrz 03, 2008 17:54 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
tu mam schemat ktory teraz znalazlem...poprzedni mi nie mogl pomoc....zaznaczylem tu ten przekaznik, kolory przewodow(te 3obok siebie sie u mnie nie zgadzaja)...do ktorego powinienem sie podpiac 
P.S. problem z odpalaniem mam juz dawno i niestety zadna wymiana czujnika nic nie pomoze, winna jest pompa ale nie mam czasu zostawic samochodu i sprawdzic ani kasy na sprawdzenie.

P.S. problem z odpalaniem mam juz dawno i niestety zadna wymiana czujnika nic nie pomoze, winna jest pompa ale nie mam czasu zostawic samochodu i sprawdzic ani kasy na sprawdzenie.
kto mówi o wymianie czujnikamivhal_f pisze:P.S. problem z odpalaniem mam juz dawno i niestety zadna wymiana czujnika nic nie pomoze

a jaki masz kąt wtryskumivhal_f pisze:winna jest pompa ale nie mam czasu zostawic samochodu i sprawdzic ani kasy na sprawdzenie.

w któryms temacie ktos polecil mi wymienic czujnik temperatury, ale od mechanika sie dowiedzialem ze to nic mi nie da bo jest sprawny, kąt wtrysku byl ostatnio sprawdzany i jest wporządku
jak tak to który kabelek trzeba rozewrzec wyłącznikiem...
czy jest to czujnik gdzies pod swiecami, z zaslepką....pokazany w tym temacie?? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113603damcio151 pisze:przerywasz obwód czujnika
jak tak to który kabelek trzeba rozewrzec wyłącznikiem...
w grupie 007 widać ...mivhal_f pisze:w któryms temacie ktos polecil mi wymienic czujnik temperatury, ale od mechanika sie dowiedzialem ze to nic mi nie da bo jest sprawny,
miejmy nadzieję, że BSmivhal_f pisze:kąt wtrysku byl ostatnio sprawdzany i jest wporządku

tak ten czujnikmivhal_f pisze:pokazany w tym temacie?
pin 1 lub 3mivhal_f pisze:jak tak to który kabelek trzeba rozewrzec wyłącznikiem...