Buczenie z okolicy zaworka N75 ....

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

NiCom
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Buczenie z okolicy zaworka N75 ....

Post autor: NiCom » śr wrz 03, 2008 22:33

Witajcie,
Czy ktos spotkal sie z czym takim zeby po wylaczeniu silnika z okolic grodzi silnikowej slychac bylo cos w stylu buczenia lub chodzacego wentylatorka?
Myslalem ze to moze wentylator od klimy albo od chlodnicy ale podnioslem maske i okazalo sie ze zaden z tych wentylatorow sie nie kreci a dzwiek wydobywa sie z okolicy zaworka N75 (jezeli sie nie myle) - takiego z bialym lebkiem.

Po wylaczeniu silnika slychac to przez 5 - 10 sekund i cichnie. Co ciekawe nie zawsze pojawia sie to zjawisko.

Jezeli macie jakies pomysly to prosze o Wasze sugestie

Pozdrawiam

Pawko_1111
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Pawko_1111 » śr wrz 03, 2008 23:09

u mnie sie pojawia takie buczenie po wylaczeniu silnika (nie wiem czy zawsze bo nie zwracam na to uwagi), a potem nastepuje "kichniecie", "klapniecie" czy jak na to mowia. Ten ostani dzwiek to klapa gaszaca, ktora jest kolo zaworu EGR. co do buczenia, to zawsze wiazalem jedno z drugim i myslalem, ze tak ma byc - i chyba tak jest ;)

Edison nie zyje...Einstein nie zyje... i ja tez sie jakos slabo czuje

NiCom
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: NiCom » śr wrz 03, 2008 23:37

U mnie nie slychac "klapniecia" tylko buczenie. Ale napewno nie za kazdym razem. Jestem w tej chwili troche przewrazliwiony bo ostatnio musialem wymienic turbosprezarke bo nie wiedziec czemu sie rozpadla i teraz słucham roznych odglosow :-)

[ Dodano: Pon Lip 27, 2009 8:37 pm ]
Zawor N75 wymieniony i problem rozwiazany :-)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr wrz 03, 2008 23:38 przez NiCom, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”