Smierdzi spalinami w srodku auta
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Greeqo
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
Smierdzi spalinami w srodku auta
Witam, taki maly problemik mam, otóż autko jak chodzi sobie na luzie pewną chwię strasznie śmierdzi spalinami, wydech sprawdzalem już 2x i nie mam żadnych dziur, czy coś w tym stylu, poradzicie coś?? bo uduszę się któregoś dnia, aha i auto w ogóle nie kopci.
Ostatnio zmieniony ndz sie 31, 2008 12:43 przez Greeqo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Ale skad dochodzi smrod? Z nawiewu? Z grodzi?
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Skoro z rury wydechowej i nie kopci , to jaki problem? Jak dlugo masz auto ? ktory to juz diesel z kolei w Twoich rekach? Smrod o ktory Ci chodzi to prawdopodobnie zapach slabego kwasu siarkowego ktory powstaje w katalizatorze ze zwiazkow siarki i wodoru.
Jakbys mial gazownie w kabinie , to mialbys problem a tak to calkiem normalne.
Jakbys mial gazownie w kabinie , to mialbys problem a tak to calkiem normalne.
1985 - Jetta USA 1.6TD
1991 - Jetta Syncro 1.8
1992 - Audi 80 Quattro 2.8
1995 - Golf Syncro 1.8
2001 - Golf 4motion 1.9tdi
2005 - Caddy Life 1.9tdi
1991 - Jetta Syncro 1.8
1992 - Audi 80 Quattro 2.8
1995 - Golf Syncro 1.8
2001 - Golf 4motion 1.9tdi
2005 - Caddy Life 1.9tdi
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
mi tez strasznie smierdzi spalinami takim ostrym nieprzyjemnym smrodem, cos jakby kwas siarkowy (przynajmniej tak mi sie kojarzy). Nie wazne czy na zimnym, czy cieplym. kopci tylko zima na bialo, ale to chyba para wodna. jak na razie sie nie przejmuje
co wazne nie wszytskim tak smierdzi - sprawdzalem organoleptycznie podtykajac nos pod rure innym TDI'kom
co wazne nie wszytskim tak smierdzi - sprawdzalem organoleptycznie podtykajac nos pod rure innym TDI'kom
Edison nie zyje...Einstein nie zyje... i ja tez sie jakos slabo czuje
taki smród czuć z wydechu wtedy jak przez walniętą uszczelkę pod głowicą płyn chłodzący dostaje się do któregoś z cylindrów i jest spalany wraz z paliwemPawko_1111 pisze:mi tez strasznie smierdzi spalinami takim ostrym nieprzyjemnym smrodem, cos jakby kwas siarkowy
ale nie ma na razie co krakać skoro poza smrodem nie masz innych objawów walniętej uszczelki.
-
- Mały gagatek
Sztomel pisze:taki smród czuć z wydechu wtedy jak przez walniętą uszczelkę pod głowicą płyn chłodzący dostaje się do któregoś z cylindrów i jest spalany wraz z paliwemPawko_1111 pisze:mi tez strasznie smierdzi spalinami takim ostrym nieprzyjemnym smrodem, cos jakby kwas siarkowy
ale nie ma na razie co krakać skoro poza smrodem nie masz innych objawów walniętej uszczelki.
no popatrz popatrz, trafiles
uszczelke mam na bank do wymiany bo mam spaliny w zbiorniczku i powyzej 130km/h wsysa mi plyn, ale jak jezdze wolniej to nie ma zadnych objawow padnietej uszczelki. i ten smrod bylo chyba czuc przed walnieciem uszczelki... chyba.....
Edison nie zyje...Einstein nie zyje... i ja tez sie jakos slabo czuje