A więc problemy są takie:
-Samochód od czasu do czasu podczas jazdy szarpie tak jakby brakowało paliwa, objaw pojawia się bardzo nieregularnie, szarpnie parę razy i przestaje
- Auto na 5 biegu rozpędza sie do ok 140-150 km/h poczym zaczyna delikatnie szarpać i szybciej już nie jedzie, po redukcji na 4 dociągnie do 160km/h wtedy przerzucam na 5 i znowu pszestaje jechać, objaw taki jakby zaczynał chodzić na 3 gary
- jak samochód chodzi na postoju to czym dłużej chodzi tym bardziej kopci na taki delikatnie niebieski kolor, po przejechaniu kilku km zaczyna kopcić prawidłowo na czarno, poczym jak się go zostawi chodzić na wolnych to znowu zaczyna kopcić na niebiesko.
Teraz napisze co już zrobiłem:
wymieniono filtr paliwa i powietrza, założyłem zaworki zwrotne na przewody paliwowe bo cofało się paliwo, powietrza w przewodach nie widać nawet w momentach tego szarpania opisanego w 1 pkt., turbina nie puszcza oleju, kompresja jest ok, ogólnie silnik chodzi bardzo dobrze.
Na Vagu błedów nie pokazuje natomiast w parametrach widać że przy obciążeniu są za małe wartości w ilości powietrza i ciśnienia turbo.
I przepływka i Turbo są sprawdzone i są ok
Macie jakieś pomysły co to może być bo brakło mi już koncepcji ??
POMOCY