mojemu sie to czasem zdarzacowboy pisze:żeby wrąbał 8,5 to musi rzeczywiście być popsuty
Co jest z tym ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- Radion
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ALH
No może z tym 8,5 to trochę przesadziłem ale zimą to kto wie... Ostatnio jak zapaliła się rezerwa zatankowałem 23l ON i póki co zrobiłem 320km z czego 90km trasa a reszta miasto i już wskazówka jest na czerwonym polu, czyli wychodzi lekko ponad 7l/100km.cowboy pisze:
żeby wrąbał 8,5 to musi rzeczywiście być popsuty
TDI nie spali wiecej niz moze i nawet przy butowaniu - jak napisał STORM cieżko przekroczyć 7 litrów
Jazda po mieście to u mnie często odcinki po 10-15km i koniec, często też jeżdżę samochodem do pracy a mam niecałe 2km (ot taki wygodny jestem, a za wygodę się płaci) , to wskazówka temp jak gaszę silnik to jest w połowie drogi do pionu. Także jak już wyjadę na trasę to lubię trochę przegonić auto i 5 bieg zapinam powyżej 120km/h
-
- Użytkownik
już przestańcie z tym spalaniem, mi też czasem pali nawet pod 9l jak "jeżdże" w korkach, godzina stania, lub człapania 20km/h ewentualnie max 50km/h a średnia prędkość z dnia 20km/h tak to się czasem "jeżdzi" w wwa,
a czasem niby "po mieście" ale luźniej bez korków 5,0-5,5 to mi dużo pali czy mało?!?!
dajcie już spokój z tym porównywaniem jak jeden mówi o wwa, krakowie, czy wrocławiu w godzinach szczytu a drugi o skierniewicach, białymstoku jak wieżdża tam do miasta koło 11 czy 12 kiedy mniejszy ruch i..... konsternacja, że jednym "mało" palą a innym "tak dużo"
pozdro i nie ma co szukać dziury w całym
alh to bardzo fajne silniki
a czasem niby "po mieście" ale luźniej bez korków 5,0-5,5 to mi dużo pali czy mało?!?!
dajcie już spokój z tym porównywaniem jak jeden mówi o wwa, krakowie, czy wrocławiu w godzinach szczytu a drugi o skierniewicach, białymstoku jak wieżdża tam do miasta koło 11 czy 12 kiedy mniejszy ruch i..... konsternacja, że jednym "mało" palą a innym "tak dużo"
pozdro i nie ma co szukać dziury w całym
alh to bardzo fajne silniki
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
uwaga uwaga, dostałem zastrzyk finansowy - rob555 szykuj sie na telefon - tak jak mówiłem wiosna wtryski jakieś dobre od 110 konnego chyba tak sie umawialiśmy i może jeszcze jakiś plusik
a potem opowiem o wrażeniach
mój zima bierze 8,5 do pracy mam z 3 km góra i też jeżdzę
latem po mieście bez wariacji bierze 7 i nie schodzi nizej ale coś jest u mnie nie tak z korekcja dawek na pierwszym wtrysku czy jakoś tak - rob555 mi mówil po logach
[ Dodano: 02 Wrz 2008 09:29 ]
aha i jak pisałem po plusie dodanym wirusikiem na jakieś 110 kucy pali tyle samo co przed a o ile lepsza jazda
a potem opowiem o wrażeniach
mój zima bierze 8,5 do pracy mam z 3 km góra i też jeżdzę
latem po mieście bez wariacji bierze 7 i nie schodzi nizej ale coś jest u mnie nie tak z korekcja dawek na pierwszym wtrysku czy jakoś tak - rob555 mi mówil po logach
[ Dodano: 02 Wrz 2008 09:29 ]
aha i jak pisałem po plusie dodanym wirusikiem na jakieś 110 kucy pali tyle samo co przed a o ile lepsza jazda
mam wlasnie dosc ladne sztuki z AHF (ciut mniej wydajne) ale za to pewny przebiegniebieski91 pisze:uwaga uwaga, dostałem zastrzyk finansowy - rob555 szykuj sie na telefon - tak jak mówiłem wiosna wtryski jakieś dobre od 110 konnego chyba tak sie umawialiśmy i może jeszcze jakiś plusik
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
- BaDBoY §148 KK
- Mały gagatek
- Kontakt:
Szczerze mówiąc to szału nie ma. Masz suszarkę ARL? Co tak cienko - nie domaga układ paliwowy czy turbina? Powinno być ok 160 KM przy 216 i pompie 10.BaDBoY §148 KK pisze:W końcu dorwałem skaner...
Ostatnio Witek stroił Golfa IV ALH mojego kumpla z pracy. 216 reszta absolutna seria, tylko turbo przeczyszczone. Wypluł 139 KM i chyba 310 Nm z ładnym przebiegiem krzywych.
Ostatnio zmieniony śr wrz 03, 2008 18:52 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
- BaDBoY §148 KK
- Mały gagatek
- Kontakt:
zgadza się... pompa nie najlepszej kondycji... faluje dawką i jak jest więcej mocy, to dymi... stąd też "nie rewelacja", ale mi starcza i 160 mieć nie muszę będzie regeneracja, to i będzie czas na poprawkę... na razie jest jak jest i więcej mi nie trzeba... ja tu rekordów bić nie mam zamiaru
zastanawiam się tylko czy regenerować, czy znaleźć dobre źródło i kupić używaną... koszt regeneracji też dość spory z tego co słyszałem...
zastanawiam się tylko czy regenerować, czy znaleźć dobre źródło i kupić używaną... koszt regeneracji też dość spory z tego co słyszałem...
Ostatnio zmieniony śr wrz 03, 2008 21:24 przez BaDBoY §148 KK, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]1,9TDi ALH - [u]144KM/309Nm[/u] [turbo ARL + Bosch 216][/b] by [b][u]MR-MOTORS[/u][/b]