jaka jest różnica między turbiną AWX 130KM a AWX 150 KM??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pasacik110
- Użytkownik
- Kontakt:
jaka jest różnica między turbiną AWX 130KM a AWX 150 KM??
mam zamiar taka turbinke zamontowac w swoim mk 3 tdi AFN. Ale nie wiem która bedzie lepsza. I jeszcze pytanko czu jak zamontuje kolektor AWX i turbinke AWX to wszystko bedzie grało P&P. Czy lepiej inny zestawik wybraćdo AFN. I Co z intercolerem? wystarczy seria z AFN na jakiś czas czy trzeba od razu zamontowac jakis lepszy??
dzieki
pasacik110
dzieki
pasacik110
Ostatnio zmieniony pt sie 22, 2008 09:53 przez pasacik110, łącznie zmieniany 1 raz.
<wymoderowano podpis niezgodny z regulaminem>
- leo...
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
AWX 130 KM - nie ma 150 ...
150 ARL (chyba o to ci chodziło)
co do turbiny - auto będzie krędciło się lepiej u góry - na dole będzie gorzej niż na ori turbinie ... wynika to z wielkości wirnika i ułożenia łopat (inaczej spręż turbiny jest rozłożony) ...
tak czy siak - czeka cię modyfikacja pod tą turbinę ...
150 ARL (chyba o to ci chodziło)
co do turbiny - auto będzie krędciło się lepiej u góry - na dole będzie gorzej niż na ori turbinie ... wynika to z wielkości wirnika i ułożenia łopat (inaczej spręż turbiny jest rozłożony) ...
tak czy siak - czeka cię modyfikacja pod tą turbinę ...
lepsza jest od 150 PD tyle że 150 konny silnik nie występował wzdłużniepasacik110 pisze:Ale nie wiem która bedzie lepsza.
turbina z ARL (150) występuje zate wyłacznie z kolektorem ! i nie podejdzie
mozesz zainstalować hybryde czyli w obudowie trubiny AWX bebechy z ARL
kolektor AWX jest taki sam jak AFN wiec nic nie musisz montowacpasacik110 pisze:czu jak zamontuje kolektor AWX i turbinke AWX to wszystko bedzie grało P&P
jesli zamierzasz dmuchać powyzej 1,2 Bara to trzeba FMICpasacik110 pisze:wystarczy seria z AFN na jakiś czas czy trzeba od razu zamontowac jakis lepszy??
ja nie zanotowałem słabszego dołu dmucha 1 bar juz od 1700 rpmleo... pisze:na dole będzie gorzej niż na ori turbinie
mysle ze zmiana kolektora wydechowego to przy grubych modachmoze miec sens - nie wiem jakie są róznice w wydechowych ale chyba róznią się kosmetycznieyoobi pisze:Hihi, nie zrozumieliśmy się. Wyprowadzenia te same. Sam kształt (średnice itp.) nieco inne .
BTW. Jest sens wsadzać kolektor z AWX do silnika 1Z?
warto natomiast zmienić kolektor ssący z AWX / ARL/ ASZ
- pasacik110
- Użytkownik
- Kontakt: