Bardzo niskie obroty na zimnym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Bardzo niskie obroty na zimnym silniku
Witam Koledzy. Mam (chyba) duży problem. Otóż gdy odpalam swojego Golfa na zimnym silniku ma on niecałe 600 obrotów. Nawet wtedy nie włączam świateł bo obroty jeszcze by spadły na biegu jałowym i dygodki dostaje niesamowite ! Nie mam tej wersji z manualną dźwigienką tylko jest tam jakiś elektrozawór. Jest on na 100 % sprawny. Jak autko pochodzi z 10 minut to obroty na biegu jałowym wskakują na niecałe 1000 i jest ok. Co to może byc ?? Pompa wtryskowa ?? Dzieki
Re: Bardzo niskie obroty na zimnym silniku
Jest zła korelacja miedzy wydatkiem szczatkowym a przyspieszaczem- regulatorem wolnych obrotów.Sam miałem taka pompe i wiem jak trudno to wyregulować. Kiedyś nie raz o tym pisałem.lukasz5delm pisze:Witam Koledzy. Mam (chyba) duży problem. Otóż gdy odpalam swojego Golfa na zimnym silniku ma on niecałe 600 obrotów. Nawet wtedy nie włączam świateł bo obroty jeszcze by spadły na biegu jałowym i dygodki dostaje niesamowite ! Nie mam tej wersji z manualną dźwigienką tylko jest tam jakiś elektrozawór. Jest on na 100 % sprawny. Jak autko pochodzi z 10 minut to obroty na biegu jałowym wskakują na niecałe 1000 i jest ok. Co to może byc ?? Pompa wtryskowa ?? Dzieki
[ Dodano: Sro 20 Sie, 2008 ]
Tu wszystko opisałem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... acja+pompy
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
haha. A najlepsze jest to, że byłem u pompiarza i powiedział mi, że w pompie wtryskowej są do wymiany jakieś wieszaczki czy coś takiego. Koszt tego to około 300 - 400 zł. Kur.. ja już nie wiem co mam robić !!
Zrób jak Ci mówiłem. Zawsze zdążysz pojechać do pompiarzalukasz5delm pisze:haha. A najlepsze jest to, że byłem u pompiarza i powiedział mi, że w pompie wtryskowej są do wymiany jakieś wieszaczki czy coś takiego. Koszt tego to około 300 - 400 zł. Kur.. ja już nie wiem co mam robić !!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Z tyłu pompy jest linka odpowiedzialna za autossanie. Po odpaleniu pchnij wajchę, która jest przez tą linke pociągana w strone akumulatora. Jeżeli obroty podskoczą to takich jakie powinien mieć to pochwal się na forum;) Będzie wiadomo czy to to szwankuje.lukasz5delm pisze:Witam Koledzy. Mam (chyba) duży problem. Otóż gdy odpalam swojego Golfa na zimnym silniku ma on niecałe 600 obrotów. Nawet wtedy nie włączam świateł bo obroty jeszcze by spadły na biegu jałowym i dygodki dostaje niesamowite ! Nie mam tej wersji z manualną dźwigienką tylko jest tam jakiś elektrozawór. Jest on na 100 % sprawny. Jak autko pochodzi z 10 minut to obroty na biegu jałowym wskakują na niecałe 1000 i jest ok. Co to może byc ?? Pompa wtryskowa ?? Dzieki
Tu zaznaczyłem o jaką "wajchę" chodzi
Ostatnio zmieniony śr sie 20, 2008 23:23 przez EasyRider, łącznie zmieniany 2 razy.
Nawet na niesprawnym elektro zaworze obroty nie powinny spaśc niżej niz 800 obr na minutę - to nie wina tego zaworuEasyRider pisze:Z tyłu pompy jest linka odpowiedzialna za autossanie. Po odpaleniu pchnij wajchę, która jest przez tą linke pociągana w strone akumulatora. Jeżeli obroty podskoczą to takich jakie powinien mieć to pochwal się na forum;) Będzie wiadomo czy to to szwankuje.lukasz5delm pisze:Witam Koledzy. Mam (chyba) duży problem. Otóż gdy odpalam swojego Golfa na zimnym silniku ma on niecałe 600 obrotów. Nawet wtedy nie włączam świateł bo obroty jeszcze by spadły na biegu jałowym i dygodki dostaje niesamowite ! Nie mam tej wersji z manualną dźwigienką tylko jest tam jakiś elektrozawór. Jest on na 100 % sprawny. Jak autko pochodzi z 10 minut to obroty na biegu jałowym wskakują na niecałe 1000 i jest ok. Co to może byc ?? Pompa wtryskowa ?? Dzieki
Tu zaznaczyłem o jaką "wajchę" chodzi
[url=http://img529.imageshack.us/img529/6703 ... bd5.th.jpg]Obrazek[/URL]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mój jest niesprawny. Po awarii obroty spadały mi regularnie poniżej 700. Jak podciągnąłem linke to obroty w zależności od tego czy coś cyknie w pompie czy nie to mam 800-1000PinkFloyd pisze:Nawet na niesprawnym elektro zaworze obroty nie powinny spaśc niżej niz 800 obr na minutę - to nie wina tego zaworu