Vacum pompa 130Pd

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

frik1
Mały gagatek
Mały gagatek

Vacum pompa 130Pd

Post autor: frik1 » pn sie 11, 2008 15:31

Witam dzis doszedlem ze z pompy podcisnienia mam wyciek oleju napedowego.W zw. z tym postanowilem odkrecic od niej czarny dekiel pod ktorym znajduje sie stalowa uszczelka .Na tej uszczelce sa wyrazne slady ze przepuszcza olej.I teraz pojawia sie problem z kad wziac taka uszczelke ,gdy zadzwonilem do serwisu powiedzeli mi ze pompa jest nie rozbieralna w zw. z tym uszczelki nie mozna dokupic osobno lecz cala pompe.Czy ma ktos jakis pomysl gdzie mozna bykupic taka uszczelke, czy moze zlozyc to na klej badz jakis silikon?Prosze o pomoc.

frik1

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » wt sie 12, 2008 09:48

można np. kupić materiał na uszczelki (sprzedawany w takich małych arkuszach) i samemu sobie dorobić :helm:

trefil
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: trefil » wt sie 12, 2008 09:58

a miałeś problem z odpalaniem, bo u mnie to samo z pompą i auto łapie powietrze

frik1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: frik1 » wt sie 12, 2008 18:52

Umnie pali bez problemu na dotyk wiesz to jest ropa wiec nie kazdy material sie nadaje.Ja kupilem dzis dwuskladnikowy klej mam nadzieje ze zakleje i bedzie swiety spokoj.Zostawiam na noc wiec jutro napisze czy zdalo egzamin.Pozdrawiam

[ Dodano: 13 Sie 2008 22:30 ]
Dzis po zaklejeniu olej ciekl jak wsciekly wiec kolejna rozbiorka ale w koncu pokonalem to silicon do wysokich temperatur i ani kropli wycieku

frik1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”