Przestawiony rozrzad a kopcenie na czarno
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Zdemontuj to łączenie i dokładnie obejrzyj czy nie ma tam żadnych zadziorów, lub czy w czasie montażu coś się nie podwinęło, lub może to łączenie nie leży na swoim miejscu tak jak należy i dlatego świszcze.rafi1985 pisze:Wczesniej mialem dziure na laczeniu ktora wymieniłem i wlasnie od tamtej pory slychac delikatny świst.
[ Dodano: 09 Sie 2008 15:36 ]
rafi1985 pisze: zwiekszone kopcenie na CZARNO przy przyśpieszaniu??
Te objawy są typowe dla nieszczelności w dolocie, czy przypadkiem nie towarzyszy im delikatny spadek mocy???rafi1985 pisze:slychac delikatny świst.
Szukaj nieszczelności w dolocie.
Zobacz też tutaj. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182641
Ostatnio zmieniony sob sie 09, 2008 15:39 przez mariusz75, łącznie zmieniany 2 razy.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
okolice POZNANIA
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nie szukaj sobie nic z czujnikem przyspieszenia wtrysku, jezeli to by byla jego wina to auto zimne jest niedoodpalenia chyba ze sciagniesz czujnik o temp grzania swiec, wtedy zapali. Pozatym bedzie zmierziec nispalona ropa i kupa swiego pymu przyodpalaniu. Szukaj to co ci koledzy napisali czyli nieszczelnosci.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Wymontować, zaślepić jedną kryzę od węża a do drugiej pompować sprężone powietrze i całość do wody.rafi1985 pisze:Mógłby ktos dokladniej mi wytlumaczyc jak mozna sprawdzic szczelnośc samego intercoolera

Metoda banalna, stara jak świat, ale na pewno 100%.

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
okolice POZNANIA
okolice POZNANIA