Slabe przyspieszenie powyzej 3tys
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Slabe przyspieszenie powyzej 3tys
Witam. Silnik to 1.9TDi AFN 98r 190tys/km. Moim problemem jest marne przyspieszenie na 3, 4, 5 biegu powyzej 3 tys. nie jest to notfaul bo samochód smiga ponad 120, wczoraj mykał 150 i jakies to przyspieszanie tam jest ale żadnego wgniatania w fotel, pozatym niema ruznicy po zgaszeniu i odpaleniu auta. Dużo lepiej zbiera sie od 1500 do 2000 niz powyzej 3000. Jakie odczucia są przy tym trybie awaryjnym, czy to wlasnie tak wygląda?? Wężyki ok, sztanga sie rusza lekko, n75 wymieniany, turbo gwizda aż miło juz od 1200obr A może sztanga jest przestawiona od sterowania łoptkami?? Nie zdążyłem jeszcze zrobić logów ale lada dzień postaram sie to uczynić....jakieś pomysły??
Ostatnio zmieniony pn cze 30, 2008 19:27 przez milek_22, łącznie zmieniany 1 raz.
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=610170 post BruceLee30 masz pieknie w tabelce co gdzie jest. zasilanie EGR w 003
milek_22 ja mam silnik 1Z i chyba takie same objawy, powyżej 3 tys. jak mam wciśnięty gaz do końca samochód przyspiesza ale tak jakbym pedał puszczał i wciskał... bardziej jest to odczuwalne jak mam pasażerów (bo wiadomo ze większe obciążenie)
wydaje mi się, że lepiej przyspiesza jak mam gaz wciśnięty na 3/4 niż jak do podłogi
ja podejrzewam przepływomierz bo jak N75 by byl zły to by bylo chyba duzo gorzej.
Jakbyś znalazł przyczynę wcześniej niż ja to napisz co i jak. Ja logi będę miał może dopiero za tydzień
wydaje mi się, że lepiej przyspiesza jak mam gaz wciśnięty na 3/4 niż jak do podłogi
ja podejrzewam przepływomierz bo jak N75 by byl zły to by bylo chyba duzo gorzej.
Jakbyś znalazł przyczynę wcześniej niż ja to napisz co i jak. Ja logi będę miał może dopiero za tydzień
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
SzostakP, jesli przyspiesza Ci falujac to duze prawdopodobienstwo ze to n-75
mialem to samo a widac bylo to na wskazniku
przy pelnym gazie bylo 1 bar - 0.5 bar - 0.8 bar - 0.6 bar
po wymianie idzie jak trzeba
mialem to samo a widac bylo to na wskazniku
przy pelnym gazie bylo 1 bar - 0.5 bar - 0.8 bar - 0.6 bar
po wymianie idzie jak trzeba
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
camelmk, wtedy bylby notlauf
a jesli zaworek dziala jeszcze ale juz nie w pelni dobrze to wlasnie sa wachlowania doladowania
a jesli zaworek dziala jeszcze ale juz nie w pelni dobrze to wlasnie sa wachlowania doladowania
Ostatnio zmieniony pt lip 18, 2008 14:08 przez Adamm, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
mi nie faluje, poprostu okolo 2300 jest chwilowe przeladowanie i potem do ok 3600 niedoładowanie!!!! rozruszałem dzisiaj sztange, te ok 5mm co blokowalo i chyba idzie plynniej, ale cos zaczelo swiszczec , niewiem co to znowu jest :/ jutro zrobie logi i sie zobaczy
[ Dodano: 18 Lip 2008 23:23 ]
logi przed rozruszaniem sztangi.....
[ Dodano: 18 Lip 2008 23:28 ]
przepływka raczej ok, pokazuje ponad 1000 bo jest przeladowanie w tym momecie
[ Dodano: 18 Lip 2008 23:23 ]
logi przed rozruszaniem sztangi.....
[ Dodano: 18 Lip 2008 23:28 ]
przepływka raczej ok, pokazuje ponad 1000 bo jest przeladowanie w tym momecie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt lip 18, 2008 23:26 przez milek_22, łącznie zmieniany 3 razy.