Gdy włacza sie chłodnica, wyskakuje bład abs i recznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Gdy włacza sie chłodnica, wyskakuje bład abs i recznego
Witam
posiadam Golfa IV 1.9 TDI, 90KM. mam go dwa lata, od roku mam problem. Polega on na tym ze Podczas właczania się chłodnicy nastepuje nierówna praca silnika i w tym samym czasie zapalają mi się kontrolki ABS-u I Chamulca ręcznego (i ten typowy dzwiek wlacznia sie kontrolek) , a na komputerze wyskakuje komunikat " ABS Fehler". gdy chłodnics przestaje pracowac wszystko wraca do normy.
bylem z tym juz u dwuch mechaników i nic nie wykryli, komputer tez nic nie wykrył, na serwisie tez już bylem tam tez nic nie wykryli. jedynie czym mnie pocieszyli to tym ze beda musieli wzias samochód na pare dni i sprawdzic caly uklad ABS-u.
posiadam Golfa IV 1.9 TDI, 90KM. mam go dwa lata, od roku mam problem. Polega on na tym ze Podczas właczania się chłodnicy nastepuje nierówna praca silnika i w tym samym czasie zapalają mi się kontrolki ABS-u I Chamulca ręcznego (i ten typowy dzwiek wlacznia sie kontrolek) , a na komputerze wyskakuje komunikat " ABS Fehler". gdy chłodnics przestaje pracowac wszystko wraca do normy.
bylem z tym juz u dwuch mechaników i nic nie wykryli, komputer tez nic nie wykrył, na serwisie tez już bylem tam tez nic nie wykryli. jedynie czym mnie pocieszyli to tym ze beda musieli wzias samochód na pare dni i sprawdzic caly uklad ABS-u.
Ostatnio zmieniony ndz cze 29, 2008 03:58 przez Andrzej_, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Andrzej_, sorka ale o jakiej chlodnicy mowa?
bo z tego co wiem to chlodnica sie nie wlacza co najwyzej wentylatory
a jesli tak to masz pewnie gdziez zwarcie
jaki dokladnie kod bledu sie pojawial?
bo z tego co wiem to chlodnica sie nie wlacza co najwyzej wentylatory
a jesli tak to masz pewnie gdziez zwarcie
jaki dokladnie kod bledu sie pojawial?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
no tak Adamm masz racje, wentylator, pomyliłem się
moze byc ze jakies zwarcie, w połowie sierpniu dopiero bede mógł go zawies do mechanika bo narazie nie mam czasu. i sie okaze. powiem krutko, wkórza mnie to bo jak stoje w korku to co chwile to mam a jezdze w duze trasy i musze to zrobic.
[ Dodano: 29 Cze 2008 01:41 ]
No nie wiem jaki kod błedu sie pojawia bo nie wiem skad go wzias, na komputerze pokładowym tylko sie pojawia komunikat i to wszystko. Z ABS-mi jest wszysto w porzadku działaja, jak sie nie włacza wentylator.
moze byc ze jakies zwarcie, w połowie sierpniu dopiero bede mógł go zawies do mechanika bo narazie nie mam czasu. i sie okaze. powiem krutko, wkórza mnie to bo jak stoje w korku to co chwile to mam a jezdze w duze trasy i musze to zrobic.
[ Dodano: 29 Cze 2008 01:41 ]
No nie wiem jaki kod błedu sie pojawia bo nie wiem skad go wzias, na komputerze pokładowym tylko sie pojawia komunikat i to wszystko. Z ABS-mi jest wszysto w porzadku działaja, jak sie nie włacza wentylator.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Andrzej_, aa na pokladowym mowisz a na vagu sprawdzales? czy mechanicy odczytywali kody bledow tylko z modulu silnika a o module ABS nawet nie slyszeli?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
VAGO? powiem ci szczeże nie wiem co to jest, nie interesowlem sie tym jeszcze. jezeli chodzi o mechaników nie serwiowych to podpinali komputer pod deska rozdzielcza, koło biegów. a w serwisie to nie wiem jak to sprawdzali bo na ogół to oddaje samochód i biore zastepczy. Nie wiem pod jaki modół podpinali ten komputer.
[ Dodano: 29 Cze 2008 10:36 ]
Sorki nie VAGO lecz VAGU
[ Dodano: 29 Cze 2008 10:36 ]
Sorki nie VAGO lecz VAGU
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie wiem czy mi sprawdzali na vagu. moze tkiego sprzetu serwis vw nie posiada
, bede musiał znowu na serwis jechac i ich tam troche doinformowac.
To narazie dzieki za pomoc bo chyba juz nic innego nie wykombinujemy, pojade w sierpniu jeszcze raz na srwis i zobaczymy co mi powia i czy problem rozwiaza.

To narazie dzieki za pomoc bo chyba juz nic innego nie wykombinujemy, pojade w sierpniu jeszcze raz na srwis i zobaczymy co mi powia i czy problem rozwiaza.