Jakie sa różnice w silnikach 130PS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie sa różnice w silnikach 130PS
Witam.
Szukam dla siebie golfa, wybór padl na 130 konnego tdi. Szukajka wyrzuciła troche informacji ale nigdzie nie znalazlem w jaki sposób różnia sie od siebie silniki w wersji 130 konnej.
Wszystkie to pompowtryskiwacze.
130KM - AVF, AWX, ASZ
Podejrzewam ze blok silnika jest ten sam a jedynie glowica, elektronika i turbo sa inne, moglby mi ktos wskazac różnice?
Podejrzewam ze majac VIN nie okresle jaki to typ silnika, wiem ze na wlepce w bagazniku powinien istniec zapis, ale golfa zrobiono w 2002 mozliwe ze ktos przy nim grzebal, wiec w jaki sposob okreslic jaki motor siedzi w aucie?
Jaka jest różnica pomiędzy AVF, AWX, ASZ??
GOLF MK4, 2002
Pozdrawiam
Szukam dla siebie golfa, wybór padl na 130 konnego tdi. Szukajka wyrzuciła troche informacji ale nigdzie nie znalazlem w jaki sposób różnia sie od siebie silniki w wersji 130 konnej.
Wszystkie to pompowtryskiwacze.
130KM - AVF, AWX, ASZ
Podejrzewam ze blok silnika jest ten sam a jedynie glowica, elektronika i turbo sa inne, moglby mi ktos wskazac różnice?
Podejrzewam ze majac VIN nie okresle jaki to typ silnika, wiem ze na wlepce w bagazniku powinien istniec zapis, ale golfa zrobiono w 2002 mozliwe ze ktos przy nim grzebal, wiec w jaki sposob okreslic jaki motor siedzi w aucie?
Jaka jest różnica pomiędzy AVF, AWX, ASZ??
GOLF MK4, 2002
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn cze 23, 2008 15:50 przez rokoski, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak dzieki, to bedzie zdublowanie informacji z bagaznika, ale nie znam rożnic w wygladzie silnikow stad pytanie jak je odróżnic. Poprzedni wlasciciel zmienil troszke wyglad auta, lampy, audio, chcialbym wiedziec czy grzebal przy silniku.grzes76 pisze:typ silnika znajdziesz pod maska na macpersonie po stronie kierowcy. powinna byc czarna wlepa i na niej kod motoru.
pozdrawiam
Drugie ważniejsze pytanie to jaka jest różnica pomiędzy AVF, AWX, ASZ?? Czy ktoregos z nich szczególnie unikac itd..
Pozdrawiam
- 1986bartek
- Użytkownik
- Kontakt:
Wygląda na to że nie. Oto co ETKA na to:GoF pisze:hmm a w golfie byly inne silniki 130 kucykowe niz ASZ?
ASZ - 130 KM TDI
od 05/00 do ***** AUDI A3
od 04/01 do ***** BORA
od 04/01 do ***** GOLF
od 11/03 do ***** POLO
od 11/02 do ***** SHARAN
AVF - 130 KM TDI
od 11/00 do *****AUDI A4
od 06/01 do 01/05 AUDI A6
od 10/00 do ***** PASSAT
AWX - 130 KM TDI
od 12/00 do 06/03 AUDI A4
od 06/01 do 01/05 AUDI A6
od 10/00 do ***** PASSAT
AXD - 130 KM TDI
od 04/03 do ***** TRANSPORTER
Ostatnio zmieniony pn cze 23, 2008 14:58 przez bronx, łącznie zmieniany 5 razy.
Było Polo jest Gofer
Szacunek dla vwpolo-klub.pl
Szacunek dla vwpolo-klub.pl
AVF i AWX to silniki wzdłuzne. AVF wystepowal z 6bieg skrzynia AWX z 5cio.
ASZ ma od nich zazwyczaj wydajniejsze pompowtryskiwacze
ASZ ma od nich zazwyczaj wydajniejsze pompowtryskiwacze
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
oznaczenie silnika
Z tego co wiem to oznaczenie silnika znajdziesz na osłonie paska rozrządu.Przynajmnie w mojej bylej III i teraz w IV tak jest.