Cieknie z napinacza paska alternatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Cieknie z napinacza paska alternatora
witam, to moj pierwszy post na tym Forum.
mam problem z moim autem, mianowicie zauwazylem wyciek oleju. nie znam sie na mechanice, jednak z tego co znalazlem w internecie, to olej cieknie z silownika napinacza paska alternatora. chodzi o ten element zaznaczony na czerwono:
poprawcie mnie jesli sie myle.
co ile km powinno sie wymieniac te czesc? czy moze ja sie wymienia razem z rozrzadem?
nie wiem jak dlugo ten olej wycieka, zadnych problemow nie zauwazylem, po prostu przypadkiem znajomy zauwazyl, ze jest tam olej a nie powinno go byc.
jakie moga byc tego konsekwencje i czy powinienem natychmiast oddac auto do mechanika?
ile moze kosztowac naprawa, bo sama czesc jest w okolicahc 200zl na allegro.
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
marcin
mam problem z moim autem, mianowicie zauwazylem wyciek oleju. nie znam sie na mechanice, jednak z tego co znalazlem w internecie, to olej cieknie z silownika napinacza paska alternatora. chodzi o ten element zaznaczony na czerwono:
poprawcie mnie jesli sie myle.
co ile km powinno sie wymieniac te czesc? czy moze ja sie wymienia razem z rozrzadem?
nie wiem jak dlugo ten olej wycieka, zadnych problemow nie zauwazylem, po prostu przypadkiem znajomy zauwazyl, ze jest tam olej a nie powinno go byc.
jakie moga byc tego konsekwencje i czy powinienem natychmiast oddac auto do mechanika?
ile moze kosztowac naprawa, bo sama czesc jest w okolicahc 200zl na allegro.
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
marcin
to jest teleskop (sprawia odpowiednie naciągnięcia paska wielorowkowego), ale że wycieka z niego olej to jestem zdziwiony, no ale trzeba wymienić
wymieni to każdy mechanik w 20 minut, konsekwencje: odpowiedzialne w jakieś części za prąd w aucie
wymieni to każdy mechanik w 20 minut, konsekwencje: odpowiedzialne w jakieś części za prąd w aucie
Ostatnio zmieniony ndz cze 15, 2008 13:59 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
-
- Mały gagatek
ten teleskopik działa jak amortyzator w samochodzie olejowy no i jak juz jest zużyty i spadnie zaślepka gumwa którą masz na zdjęciu do powstaje wyciek
wymień i będzie po kłopocie, myślałem że w tym teleskopiku jest inne rozwiązanie niż w amortyzatorze
pozdrawiam
wymień i będzie po kłopocie, myślałem że w tym teleskopiku jest inne rozwiązanie niż w amortyzatorze
pozdrawiam
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
-
- Mały gagatek
dzieki.
czy patrzec na producenta tego napinacza?
najtaniej na allegro znalazlem tutaj:
http://allegro.pl/item379863279_napinac ... 9_tdi.html
kupowac czy szukac czegos innego?
Pozdrawiam.
czy patrzec na producenta tego napinacza?
najtaniej na allegro znalazlem tutaj:
http://allegro.pl/item379863279_napinac ... 9_tdi.html
kupowac czy szukac czegos innego?
Pozdrawiam.
...
-
- Mały gagatek
marcin_krk, z tego co wiem to wykręcasz i wkręcasz, wkońcu to jest napicz więc sam się reguluje a wymiana u mechanika trwa 10 minut więc napewno nie jest to skomplikowane ale sam tego nie robiłem i nie powiem co i jak
[ Dodano: 05 Lip 2008 21:58 ]
tutaj masz podobny temat, popatrz poczytaj i sam wymienisz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#1876468
[ Dodano: 05 Lip 2008 21:58 ]
tutaj masz podobny temat, popatrz poczytaj i sam wymienisz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#1876468
PL
PL