jaki nr skrzynii 6cio biegowej 130 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jaki nr skrzynii 6cio biegowej 130 KM
Witam
Mam pytanie dotyczące numeru skrzynii biegow 6-cio biegowej do silnika ASZ 130 km.
Albo symbol tej skrzyni.
Pozdrawiam.
Mam pytanie dotyczące numeru skrzynii biegow 6-cio biegowej do silnika ASZ 130 km.
Albo symbol tej skrzyni.
Pozdrawiam.
Nabyłem ostatnio MK4 TDI 2001/ 2002 z Niemiec i problem (albo nie problem) jest taki.
Miał mieć 74kW/101 KM - na wklejkach w kufrze jest oznaczenie AXR, (okazało sie ze ma 114 kW/150 KM- podnoszona moc jest odnotowana w Brifie- po prostu jest drugi dodatkowy, ostemplowany i tworzą całość z pierwszym).
W pierwszym Brifie jest 96kW/130KM i to sie potwierdza sie po VIN-e, bo zostało sprawdzone w serwisie VW.
I problem jest taki czemu on ma 5 biegów?
Czy były 130 KM ze skrzyniami 5 biegowymi?
Zamierzam sie wybrać na hamownie żeby dowiedzieć sie ile ma faktycznie tych kucyków, ale jak to jest z ta skrzynia.
Trochę zamotałem to wszystko ale chciałem jak najjaśniej przedstawić sprawę.
Z góry dzieki
Miał mieć 74kW/101 KM - na wklejkach w kufrze jest oznaczenie AXR, (okazało sie ze ma 114 kW/150 KM- podnoszona moc jest odnotowana w Brifie- po prostu jest drugi dodatkowy, ostemplowany i tworzą całość z pierwszym).
W pierwszym Brifie jest 96kW/130KM i to sie potwierdza sie po VIN-e, bo zostało sprawdzone w serwisie VW.
I problem jest taki czemu on ma 5 biegów?
Czy były 130 KM ze skrzyniami 5 biegowymi?
Zamierzam sie wybrać na hamownie żeby dowiedzieć sie ile ma faktycznie tych kucyków, ale jak to jest z ta skrzynia.
Trochę zamotałem to wszystko ale chciałem jak najjaśniej przedstawić sprawę.
Z góry dzieki
Nie było skrzyń 5b przy motorach 130 i 150 KM w Golfie IV (były za to wzdłużne w Passatach i Audi 130 KM TDI AWX). Widocznie ktoś albo zrobił tuning silnika i wykazał go w briefie (w Niemczech płaci się ubezpieczenie od mocy a nie pojemności motoru) albo zrobił SWAP z AXR na ASZ i dodatkowo podniósł moc. Nic trudnego bo instalacje pasują zamiennie do słupków tych silników.
Sprawdź jaki masz kod na silniku i będzie wszystko wiadome.
Sprawdź jaki masz kod na silniku i będzie wszystko wiadome.
Ostatnio zmieniony czw maja 29, 2008 18:48 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi