Olej w filtrze powietrza, remontowac?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w filtrze powietrza, remontowac?
witam. kupiłe wczoraj jedynke za 1100 zł blachara zdrowa jak w niejednej trójce. ale silnik? olej w filtrze powietrza (sporo) a poza tym silnik pszczoła!! szkoda mi trochę tego silniczka a że ojciec ma warsztat blacharski mam możliwość go odratowania. Co zrobić żeby silniczek pochodził jeszcze z dwa latka? aha i gościu odłączył czujnik temp od grzania świec bo jak jes ciepły bez grzania nie odpali tak łatwo. czekam na fachową pomoc.
Ostatnio zmieniony ndz maja 25, 2008 20:17 przez zeejay83, łącznie zmieniany 1 raz.
jak wszystkie znaki się zgadzają to luzujesz pompę wtryskową 4 śruby ma klucz 13 i ruszasz nią w lewo przyspieszasz w prawo opóźniasz w twoim przypadku bym lekko przyspieszył , tak jak kolega napisał zegarem się ustawia lub na słuch i ja tak robieJABcok20 pisze:no jo z rozrzadem dam sobie rade ale z katem wtrysku?? raczej nie. jak to zrobic . naprowadz mnie chociaz troche na temat
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
Z olejem mialem to samo i bym sie za bardzo nie przejmowal, te silniki przy sporym zuzyciu chyba tak maja, przydalo by sie wymienic uszczelniacze na zaworach,
To moze byc brak cisnienia, wymienilem tylko pierscionki, koszt nie wielki, bez chonowania cylindrów, tylko w sklepie polecili mi pierscienie z miekszego materialu " zestaw naprawczy" i silniczek odpalal w mrozy bez problemu.zeejay83 pisze:jak jes ciepły bez grzania nie odpali tak łatwo.
MK I tak ma zrobiony kolektor ssący że widać wszystko co wyrzuci odma i dość szokująco na pierwszy rzut oka to wygląda ale prawda jest taka że ważne jest ile oleju z bagnetu znika a nie co się znajduje w kolektorze.A jezeli stoi tam dużo oleju to trzeba udrożnić takie miniaturowe otworki odprowadzajace go do poszczególnych cylindrów.
a ja miałem ten sam problem.
pojawil sie po zmianie dekla zaworow na polerowany.
okazało sie ze dekiel byl zasyfiony tam przy odmie.
Założyłem z powrotem stary i wszystko wróciło do normy
pojawil sie po zmianie dekla zaworow na polerowany.
okazało sie ze dekiel byl zasyfiony tam przy odmie.
Założyłem z powrotem stary i wszystko wróciło do normy
nie sztuką jest mieć nowego golfa, sztuką jest wsadzić całe serce w starego by wyglądał jak nowy
Moje MK1 Cabrio: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1461509#1461509
Moje MK1 Cabrio: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1461509#1461509