Stożek w dieslu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Stożek w dieslu
Mam takie małe pytanko. Nie ma żadnych przeciwskazań do zakładania stożka w dieslu?
Jest to moje pierwsze autko w dieslu i wogóle pierwszy diesel w rodzinie i nie jestem na bierzaco w temacie
Jest to moje pierwsze autko w dieslu i wogóle pierwszy diesel w rodzinie i nie jestem na bierzaco w temacie
Ostatnio zmieniony śr kwie 16, 2008 20:50 przez Rafit, łącznie zmieniany 3 razy.
ccinekk, to samo dotyczy sie sportowej bawełnianej wkładki - pada przepływka.
Stozek i inne bajery w wolnossącym dieslu jak najbardziej - mocy od tego nie przybędzie ale i nie zaszkodzi, no i nowa zabawka w aucie siedzi to i frajda jest (wprost proporcjonalna do wydanej kwoty )
W TD i TDI stożek czy sportowa wkładka to przysłowiowy kwiatek do kożucha, spokojnie wystarczy dobry filtr np. Knecht i częsta wymiana.
Stozek i inne bajery w wolnossącym dieslu jak najbardziej - mocy od tego nie przybędzie ale i nie zaszkodzi, no i nowa zabawka w aucie siedzi to i frajda jest (wprost proporcjonalna do wydanej kwoty )
W TD i TDI stożek czy sportowa wkładka to przysłowiowy kwiatek do kożucha, spokojnie wystarczy dobry filtr np. Knecht i częsta wymiana.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
co z tego ze sie temat przewijal
to dzial diesel i latwiej bedzie komus znalesc jakis temat ktory go interesuje wiec niech pisza co chca w tym dziale bez przesady oczywiscie
podstawa jest dobry filtr powietrza i czysty wtedy nic sie niestanie turbinie
no chyba ze katowac i wylaczac po jezdzie silnik lubisz to tez dlugo niepozyje
to dzial diesel i latwiej bedzie komus znalesc jakis temat ktory go interesuje wiec niech pisza co chca w tym dziale bez przesady oczywiscie
podstawa jest dobry filtr powietrza i czysty wtedy nic sie niestanie turbinie
no chyba ze katowac i wylaczac po jezdzie silnik lubisz to tez dlugo niepozyje
30s-1min
zalezy jak smigales przed postojem
najbardziej co niszczy turbine po zgaszeniu silnika odrazu to brak smarowania łozyska i stajacy goracy olej w przewodzie ktory sie zapieka przy czym wirnik jeszcze sie kreci na sucho tzn lozysko i sie rozgrzewa do b. wysokiej temperatury przez co niszczy sie material dlatego zaleca sie aby niegasic silnika odrazu po jezdzie
zalezy jak smigales przed postojem
najbardziej co niszczy turbine po zgaszeniu silnika odrazu to brak smarowania łozyska i stajacy goracy olej w przewodzie ktory sie zapieka przy czym wirnik jeszcze sie kreci na sucho tzn lozysko i sie rozgrzewa do b. wysokiej temperatury przez co niszczy sie material dlatego zaleca sie aby niegasic silnika odrazu po jezdzie
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt: