zimo jest turbina a jak ciepło to nie ma :((

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

MR_Piterr^
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

zimo jest turbina a jak ciepło to nie ma :((

Post autor: MR_Piterr^ » sob lut 23, 2008 00:01

Witam

Już miałem posta o tym co mu dolega i wywnioskowąłem ze sa łopatki zasyfione. Ale jak w niedziele ostatnią jechałem w mrozie -8 to miałem bezprzerwy turbine i ciągnoł jak głupi i tak się cieszyłem że nie muszę naprawiać ale gdy na drugi dzien było ciepło to nie miałem wogóle trubiny.

Czyli można wywnioskować że turbo jest "czyste" tylko coś innego się zepsuło tylko CO? Może ktoś wie co to może być i ile może kosztować.
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 16:49 przez MR_Piterr^, łącznie zmieniany 2 razy.

Lubie mojego golfika
www.burdek-kop.com

Awatar użytkownika
yoobi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: yoobi » sob lut 23, 2008 01:20

Ogólnie im zimniej tym autko lepiej się zbiera więc może po prostu miałeś takie złudzenie.

Pozdrawiam
yoobi

OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » sob lut 23, 2008 03:18

yoobi pisze:Ogólnie im zimniej tym autko lepiej się zbiera więc może po prostu miałeś takie złudzenie.
yoobi niestety notlauf to nie jest złudzenie, też go łapię jak tylko przycisnę do 160 km/h ale bawił się z tym będę dopiero jak będzie ciepło - najlepiej na wiosnę.

MR_Piterr^ na Twoim miejscu sprawdził bym połączenia przewodów przy intercoolerze

Obrazek

MR_Piterr^
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MR_Piterr^ » sob lut 23, 2008 09:20

które te przewody mam sprawdzić i czy mam sprawdzić pod kątem czy są podłączone czy może są szczelne. a i nie miałem odczucia bo jak dzisiaj jechałem a jest cieplutko to mu tak deptałem ale nie mogełm na prostej wyciągnąć powyżej 140km, a jak nim tak przykręciłem to na 2 buiegu nie mogłem dojść do 4tys obr/min więc wiem kiedy mi ciagnie autko jak głupie a kiedy deptam, i do 100km ledwo ledwo ( jak było zimno to niem kręciłem i miałem 4,5 tys i jechałem 160km po tej samej prostej tylko nie chciałem już wiecej ciągnać bo sie bałem )

Lubie mojego golfika
www.burdek-kop.com

Rafał 8657
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Rafał 8657 » sob lut 23, 2008 10:55

najlepiej to się podłącz u dobrego znawcy tdi pod kompa on Ci wszystko powie, mi niestety wyszło że turbina jest zasyfiona i trzeba ją czyścić, też tak jakiś czas jeździłem raz mi chodził spoko a raz przeładował,

Raf

MR_Piterr^
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MR_Piterr^ » sob lut 23, 2008 16:40

a moze jakis czujnik poszedł czy coś a lagi postaram się zrobić we wtorek i wrzuce na forum bo się na tym nie znam

Lubie mojego golfika
www.burdek-kop.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”