Dziwne zachowanie silnika AHF, drgawki!!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam dokładnie taką dolegliwość trzęsiawki silnika podczas np. zatrzymywania się na światłach itp. Mój silnik to AGR 90 KM rok. 99. Dzisiaj odłączyłem czujnik prędkości w skrzyni i wszystko OK dolegliwość ustąpiła więc teraz tylko zakupię nowy czujnik i dam znać czy na dobre się pozbyłem trzęsiawki
Mam dokładnie taką dolegliwość trzęsiawki silnika podczas np. zatrzymywania się na światłach itp. Mój silnik to AGR 90 KM rok. 99. Dzisiaj odłączyłem czujnik prędkości w skrzyni i wszystko OK dolegliwość ustąpiła więc teraz tylko zakupię nowy czujnik i dam znać czy na dobre się pozbyłem trzęsiawki
-
- Nowicjusz
Sprawdzaj i daj znać, może problem zostanie rozwiązany ...zielony1 pisze:Witam
Szukam kogoś z okolic Cieszyna kto ma Vag i zna się na rzeczy.
-
- Nowicjusz
Też masz problem z drgawkami? Odłącz czujnik i sprawdz czy przestanie drgać. Żeby go wymienić czy odłączyć nie trzeba wchodzić pod auto. Czujnik-wtyczka wystaje ze skrzyni biegów. Skrzynia znajduje się patrząc na silnik z przodu auta, po prawej stronie. Czujni umieszczony jest : patrz na serwo trochę w dół i na lewo wystaje taka wtyczka ze skrzyni b.. postaram się wkleić fotkę.Witam was czy tez impulsator czujnik predkosci da sie wymienic bez podnosnika albo kanału ?wiem ze jest na skrzyni biegów ale czy widac go z góru po otwarciu maski(nie umiałem go znalesc ale moze sie nie patrzyłem tam gdzie trzeba) czy pod auto trzeba zajrzec ? moze ktos ma jakas fotke ?
[ Dodano: 02 Lut 2008 21:39 ]
klimoch,
Powiedz czy podmieniłeś całą częsc razem z tym zębatnikiem co wchodzi do skrzyni czy tylko sam impulsator, Czyli tą czarną elektryczna rzecz?
Podmieniałem sam impulsator. Tą część która jest wkręcona do skrzyni też wykręcałem ale tylko z ciekawości czy zębatka nie jest wyrobiona. W czwartek załoze nowy impulsator to dam znać co i jakpiotrek.cz. pisze:Powiedz czy podmieniłeś całą częsc razem z tym zębatnikiem co wchodzi do skrzyni czy tylko sam impulsator, Czyli tą czarną elektryczna rzecz?
-
- Nowicjusz
hehe hey Chłopaki ja tez wyjąłem ta wtyczkę od prędkościomierza i normalnie w koncu koniec tego tukotania jak reką odjął i lekko szarpie tak jak pisaliście... (ale kurde sie zdziwiłem taka pierdołka a jest róznica)
czyli trzeba wymienić ta wtyczkę co idzie z kablem ? czy to do czego jest wpinana jest ta wtyczka??
pozdro !
czyli trzeba wymienić ta wtyczkę co idzie z kablem ? czy to do czego jest wpinana jest ta wtyczka??
pozdro !
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Ktoś Ci złą cenę podał, ja osobiście w katowicach go kupiłem w sobotę i płaciłem 67zł. Wymieniłem czujnik i klapa dalej tak samo szarpie więc jak chcesz mam nowy czujnik do sprzedania. mogę go za 50zł sprzedać. Po odłączeni nić nie szarpie. Bardzo dziwna sprawa, chyba będzie trzeba do jakiegoś dobrego elektromechanika sie udać. Pozdro.andrewnik pisze:w Katowicach w ASO chca za ten czujnik 147 zł :/:/
[ Dodano: 04 Lut 2008 13:14 ]
Witam wszystkich z drgającymi tdi
Wymiana impulsatora na nowy nic nie dała, zrobiłem to dzisiaj i drga jak drgało, tylko odłączenie pomaga, trzeba iść za tropem i szukać przyczyny dlaczego po odłączeniu owego czujnika nic nie drga- najmniejszego szarpnięcia.
pozdro