Szarpie na 5 biegu przy predkosci 70/h, problemy po chipie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Szarpie na 5 biegu przy predkosci 70/h, problemy po chipie
(prosze o wyrozumiałosc jestem tu nowy )
przynam się prosto z mostu.... mam 2 problemy i to powazne.....
1) Chodzi o szapranie auta... najwieksze wystepuje podczas jazdy 70km/h na 5biegu...
jezeli zredukuje na 4 przestaje ale oczywiscie obroty idą go gory.. przy predkoscio od 50-60km/h na (5biegu) nie ma szarpania. niewiem co jest grane... :/
DODAM IZ MAM Alufelgi 205/50/R16 moze to wina?....
teraz 2 sprawa...
2) Auto jak mi mowil poprzedni wlasciciel (PODOBNO BYŁO NA CZIP-TUNINGU)
niewiem czy jest to prawą czy tez nie.. lecz osiągi są naprawde ciekawe
lecz poprzednim autem był GOLF II 1.6 (75KM) wiec moze poprzez to czuje taką roznice.
chodzi oto gdy samochod przekroczy 4tyś obrotów nagle zdycha z rury leci dym i po chwili dopiero znow zaczyna normalnie chodzic cos w stylu nie przepalenia...... :/
czy to moze byc wina tego czipu? Mogłby ktos zagdac na GG:6661544.
[ Dodano: 20 Sty 2008 20:55 ]
jest to silnik 1.9 TDI
przynam się prosto z mostu.... mam 2 problemy i to powazne.....
1) Chodzi o szapranie auta... najwieksze wystepuje podczas jazdy 70km/h na 5biegu...
jezeli zredukuje na 4 przestaje ale oczywiscie obroty idą go gory.. przy predkoscio od 50-60km/h na (5biegu) nie ma szarpania. niewiem co jest grane... :/
DODAM IZ MAM Alufelgi 205/50/R16 moze to wina?....
teraz 2 sprawa...
2) Auto jak mi mowil poprzedni wlasciciel (PODOBNO BYŁO NA CZIP-TUNINGU)
niewiem czy jest to prawą czy tez nie.. lecz osiągi są naprawde ciekawe
lecz poprzednim autem był GOLF II 1.6 (75KM) wiec moze poprzez to czuje taką roznice.
chodzi oto gdy samochod przekroczy 4tyś obrotów nagle zdycha z rury leci dym i po chwili dopiero znow zaczyna normalnie chodzic cos w stylu nie przepalenia...... :/
czy to moze byc wina tego czipu? Mogłby ktos zagdac na GG:6661544.
[ Dodano: 20 Sty 2008 20:55 ]
jest to silnik 1.9 TDI
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 08:56 przez Jogurt899, łącznie zmieniany 1 raz.
Chetnie pomoge... ale i wy pomożcie....
Dlaczego tak męczysz ten silnik !Jogurt899 pisze:1) Chodzi o szapranie auta... najwieksze wystepuje podczas jazdy 70km/h na 5biegu...
Przecież takie jego przeciążanie nie wyjdzie mu na dobre.
Jogurt899 pisze:Chodzi o szapranie auta... najwieksze wystepuje podczas jazdy 70km/h na 5biegu...
ze skrajaności w skrajnośćJogurt899 pisze:gdy samochod przekroczy 4tyś obrotów nagle zdycha z rury leci dym i po chwili dopiero znow zaczyna normalnie chodzic cos w stylu nie przepalenia...... :/
smigaj swoim TDI w zakresie 2000-4000 rpm
a auto daj do jakieś fachowca niech zdiagnozuje dynamicvznie