spalona pompa paliwowa?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
spalona pompa paliwowa?
Witam. Mam problem , Wymieniłem sam filtr paliwa ale go nie zalałem ropą. Odpalił silnik ,ale po 30 sek zgasł. już więcej nie zapalił.Odkręciłem filtr ponownie ,by zobaczyć czy podawane jest paliwo z pompy paliwowej i niestety nie ! Sprawadzałem bezpieczniki i są ok. Czyżby zbieg okoliczności, że akurat w tym samym momencie spaliła sie pompa ? Wie ktoś gdzie szybko kupic i tanio , no niech poda link i niech sie wypowie czy to możliwe.
ATD. 2002 r . 101KM.
ATD. 2002 r . 101KM.
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2008 17:07 przez dark972, łącznie zmieniany 3 razy.
nie ma takich zbiegów okoliczności. pompa nie pracuje jak silnik nie chodzi, włącza sie tylko na chwile przy włączeniu zapłonu i gaśnie. jak nie zalałeś paliwa to wypił co miał a nowego nie zaciągnął. teraz wypadałoby kręcić rozrusznikiem aż zapali, chociaż to źle służy pompowtryskom
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
nie ma takich zbiegów okoliczności. pompa nie pracuje jak silnik nie chodzi, włącza sie tylko na chwile przy włączeniu zapłonu i gaśnie.????
jak to nie pracuje podczas normalnej pracy silnika ?
Z tego co udało sie ustalić spalona albo przytarta ,ale przecież jest w baku i wymiana filtra paliwa nie ma nic do rzeczy.
jak to nie pracuje podczas normalnej pracy silnika ?
Z tego co udało sie ustalić spalona albo przytarta ,ale przecież jest w baku i wymiana filtra paliwa nie ma nic do rzeczy.
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2008 17:05 przez dark972, łącznie zmieniany 1 raz.
aqle czytasz ze zrozumieniem ? bo chyba nie bardzo. napisałem że pompa nie pracuje jak silnik nie chodzi bo z tego co wiem steruje nią ECU, więc nie napompuje ci paliwa jak silnik wyciągnął wszystko
ok. wiec co proponujesz /??? kręcić rozrusznikiem do bólu? Prosze o pomoc , bo może ja żle mysle... a wkurza mnie to bo jak w sumie wszyscy mam pilne wyjazdy w teren a tu pozostaje chyba rower.
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2008 17:33 przez dark972, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pokrec 2 minuty silnikiem i po sprawie ;]
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
ok. rozumiem , ale z pośpiechu nie zalałem jak potrzeba i jak zgasł...... tak na amen.
Teraz jak to pompa to koszt ok 400zł. min. + wymiana. Oryginał w serwisie to 1000 zł.
[ Dodano: Czw Sty 17, 2008 17:10 ]
Teraz jak to pompa to koszt ok 400zł. min. + wymiana. Oryginał w serwisie to 1000 zł.
[ Dodano: Czw Sty 17, 2008 17:10 ]
kęciłem dużo więcej ,ale pompa nie pracuje która jest pod siedzeniem pasażera z tyłu, odkęciłem i słucham a nie pracuje. Co można jeszcze zrobić.?Bolekrsko pisze:pokrec 2 minuty silnikiem i po sprawie ;]
Ostatnio zmieniony sob sty 26, 2008 17:26 przez dark972, łącznie zmieniany 1 raz.
jakas rada ? Tak pompa jest w baku, dokładnie pod siedzeniem z tyłu po prawej stronie jest do niej dojście. Dziwne bo przecież mam paliwo w baku to czemu nie kręci ?RobeQ pisze:no tak ale Ty masz pompo wtryski wiec - tak mi sie wydaje ze pompe masz w baku zapewne a pod maska za filtrem sa pompowtryski. wiec pompy raczej nie spaliles/zatarles bo w baku conajwyzej pompkom cos sie stac moglo...
staram sie wytłumaczyć że pompa pracuje tylko jak silnik pracuje a ty nic, pompa jest podłączona pod ECU, jak przekręcasz zapłon to powinna tylko na pół sekundy sie włączyć i koniec-wyłącza sie. pracuje dopiero jak ECU jej na to pozwoli. jak posłuchasz przy zbiorniku a ktoś włączy zapłon bez kręcenia rozrusznikiem to usłyszysz czy działa czy nie. oczywiście filtr założyłeś dobrze, jak strzałki
filtr wymieniłem już kolejny raz i jest ok.
Prosze kolejny raz, co można jeszcze zrobić by zreanimować ten samochód.
Jak ktoś przekręci kluczyk to własnie sie nie włacza. A zawsze ją słyszalem podczas pierwszego przekręcenia kluczykiem zwłaszcza zimą jak podgrzewałem świece. Teraz jest cicho...
Prosze kolejny raz, co można jeszcze zrobić by zreanimować ten samochód.
Jak ktoś przekręci kluczyk to własnie sie nie włacza. A zawsze ją słyszalem podczas pierwszego przekręcenia kluczykiem zwłaszcza zimą jak podgrzewałem świece. Teraz jest cicho...
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2008 19:06 przez dark972, łącznie zmieniany 2 razy.
no ok. ale którym przewodem ? w sumie można jakos go namierzyć.
Uważasz ,że brak paliwa w pompce powoduje ,że nie pracuje ? czy ja pisał Cinek , nie włącza się ?
Uważasz ,że brak paliwa w pompce powoduje ,że nie pracuje ? czy ja pisał Cinek , nie włącza się ?
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2008 19:56 przez dark972, łącznie zmieniany 3 razy.