T2 zimny chodzi jak stary benzyniak :)

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

T2 zimny chodzi jak stary benzyniak :)

Post autor: Neoarti » wt sty 15, 2008 18:49

Kupiłem kilka dni temu transportera t2/t3 1,6 TD
podczas odpalania zimnego silnika (po dłuższym postoju lub po nocy)silnik pali na dotyk lecz chodzi bardzo nierówno (jak zimny benzyniak) przerywa i dymi na biało oczywiście odpalam go na wyciągniętym przyspieszaczu jak się nagrzeje chodzi ładnie nie dymi nawet na wysokich obrotach
silnik raczej w dobrym stanie kupiłem go 200 km od miejsca zamieszkania trasę pokonał bez problemu nie ma wydmuchów z korka wlewu oleju ani z miarki
co dziwne jak silnik jest ciepły aby odpalił trzeba dać mu trochę gazu bo inaczej trzeba dłużej kręcić aby odpalił
na co stawiacie zapłon (moim zdaniem trochę za późny) czy wtryski lub pompa ?świece na pewno sprawne wszystkie są nowe
Pozdrawiam

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » wt sty 15, 2008 18:57

Kąt wtrysku na moje....

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Neoarti » wt sty 15, 2008 19:04

też tak myślę spróbuję popuścić pompę i lekko przyspieszyć zapłon i zobacze co sie będzie działo

[ Dodano: Wto Sty 15, 2008 20:05 ]
Dziś byłem u jednego "lepszego" mechanika z moim t2 ten bez dotykania stwierdził że te problemy z odpalaniem na żimnym silniku to wtryski bo reaguje na wyciągnięcie przyspieszacza jak by był zły zapłon to niby nie ma różnicy
ale powiedział też że to może byc wytłuczony silnik
tłumaczyłem ze nawet po silnym nagrzaniu silnik nie ma przedmuchów ani z miarki ani z korka wlewu jechałem nim ponad 200 km żadnego dymu i cały czas but ponad 100km/h
to ten stwierdził że może nic tak słabe ciśnienie że nawet jak sie nagrzeje to nie będzie przedmuchiwał
przecież to głupie gadanie ale już sam zgłupiałem jak to właściwie jest z VW jak jest wywalony motor to dmucha dymem z pod korka i miarki czy nie ??

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”