Bardzo dobrze odczytałeś, masz silnik AEY - 64 PS SDI czyli wolnossący bez turbiny.micha-ł pisze:Z naklejki z obudowy rozrządu odczytałem ze jest to silnik AEY ale to chyba nie ten silnik...... musze więc szukać dalej.....
jak sprawdzić model silnika poza naklejką w bagażniku???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
w takim razie co robią tam węże do ic?? i na jednym ze zdjęć widać zawór N75Sztomel pisze:Bardzo dobrze odczytałeś, masz silnik AEY - 64 PS SDI czyli wolnossący bez turbiny.micha-ł pisze:Z naklejki z obudowy rozrządu odczytałem ze jest to silnik AEY ale to chyba nie ten silnik...... musze więc szukać dalej.....
gucio679, albo na pokrywie rozrządu na nalepce albo na wlepce przyklejonej w bagażniku pod tą wykładziną zakrywającą koło zapasowe albo na bloku silnika tj. tam gdzie blok silnika łączy się ze sprzęgłem - ten numer znajduje się od strony chłodnicy i jest wybity równolegle do krawędzi styku bloku ze sprzęgłem i zawsze jest to oznaczenie składające się z trzech liter na początku i potem sześciu cyfr.
gdzieSztomel pisze:na bloku silnika tj. tam gdzie blok silnika łączy się ze sprzęgłem
nie zawszeSztomel pisze:zawsze jest to oznaczenie składające się z trzech liter na początku i potem sześciu cyfr.
poza tym miejsca o których piszesz się zgadzają
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
RobertP jeżeli znany jest Ci układ przeniesienia napędu to silnik - sprzęgło - skrzynka przekładniowa - przekładnia główna - mechanizm różnicowy - półosie napędowe itd. więc nie wiem o co Ci chodzi.RobertP pisze:Sztomel napisał/a:
na bloku silnika tj. tam gdzie blok silnika łączy się ze sprzęgłem
gdzie
Sztomel napisał/a:
zawsze jest to oznaczenie składające się z trzech liter na początku i potem sześciu cyfr.
nie zawsze
Skoro twierdzisz, że w MK4 numer silnika nie zawsze składa się z 3 liter i 6 cyfr to podaj przykład !
dzisiaj szukałem tej wlepki na pokrywie rozrządu i jej nie znalazłem, więc albo tak szukałem albo jej tam nie ma
Natomiast na wlepce przyklejonej w bagażniku pod tą wykładziną zakrywającą koło zapasowe jest wlepka z takimi hieroglifami
1J6 863 463 G 1 BS
TNG GOLFA 4 KOBO HINTEN
095 ANTHRAZIT
ZA - IX G
591 84 80 01 61 907
Tylko wydaje mi się, że taką wykładzinę to można przecież przełożyć z każdej MK 4 więc nie wiem czy warto tej wlepce wierzyć - o ile znajdują się na niej oznaczenia silnika - bo tego to już nie wiem
Natomiast na wlepce przyklejonej w bagażniku pod tą wykładziną zakrywającą koło zapasowe jest wlepka z takimi hieroglifami
1J6 863 463 G 1 BS
TNG GOLFA 4 KOBO HINTEN
095 ANTHRAZIT
ZA - IX G
591 84 80 01 61 907
Tylko wydaje mi się, że taką wykładzinę to można przecież przełożyć z każdej MK 4 więc nie wiem czy warto tej wlepce wierzyć - o ile znajdują się na niej oznaczenia silnika - bo tego to już nie wiem
gucio679 nie o tą wlepkę chodziło - nie jest ona klejona na tą wykładzinę tylko na karoserię wewnątrz komory bagażnika i jest widoczna po podniesieniu tej wykładziny a tu masz link, w którym w ostatnim poście jest jej zdjęcie i opis (co i jakie symbole oznaczają): http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=140731
Re: jak sprawdzić model silnika poza naklejką w bagażniku???
Czy istnieje możliwość zamówienia tej naklejki z informacjami do bagażnika w ASO ? U mnie jest już słabo widoczna.
Re: jak sprawdzić model silnika poza naklejką w bagażniku???
Na Etce napisali, że nie jest już dostępna.