Co oznacza kontrolka plynu chlodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co oznacza kontrolka plynu chlodniczego
Witam! Czy może mnie ktoś uświadomić co oznacza świecąca kontrolka płynu chłodzącego + dzwięk ale występuje ona tylko kiedy temperatura na zewnątrz osiąga powyżej -8 stopni i trwa to tylko chwilke. Dzieki
Ostatnio zmieniony śr sty 02, 2008 14:46 przez pelex77, łącznie zmieniany 1 raz.
na początek sprawdz ilość płynu w układzie, pewnie masz minimum i jak jest -8 to płyn zmniejsza swoją objetosc i już jest poniżej minimum o czym układ samodiagnozy informuje cię z tąd ten dzwięk i świecenie kontrolki. Jak odpalasz silnik płyn zwieksza swoją objetosc i kontrolka gaśnie. Wystarczy dolać setkę lub dwie i poproblemie, jeśli jesteś pewny posiadanego w układzie płynu możesz dolać nawet wody, taka ilośc nieznacznie obniży parametry płynu.
wyjmij czujnik i przeczyść go bo mógł zaśniedzieć a temp mu to ułatwia
[ Dodano: 02 Sty 2008 18:59 ]
wyjmij czujnik i przeczyść go bo mógł zaśniedzieć a temp mu to ułatwia bo u mnie był podobny problem. miałem max płynu a z rana świeciła i po chwili gasła.
[ Dodano: 02 Sty 2008 18:59 ]
wyjmij czujnik i przeczyść go bo mógł zaśniedzieć a temp mu to ułatwia bo u mnie był podobny problem. miałem max płynu a z rana świeciła i po chwili gasła.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=64][img]http://img61.imageshack.us/img61/2152/9447bd1f4a9bcf7cmedda7.jpg[/img][/url]
Narazie nie było czasu tam zajrzeć ale jak już pisałem o efektach napewno was powiadomie.
[ Dodano: 06 Sty 2008 12:25 ]
Witam! Jak obiecałem tak czynie, a więc po dolaniu dwuch setek płynu i wyczyszczeniu czujnika jak narazie jest w porządku, kontrolka się nie świeci i nic nie piszczy. Zobaczymy jeszcze jak przyjdą większe mrozy chociaż po ostatniej chłodnej nocy było gdzieś po wyżej -10 rano było ok. jestem dobrej myśli Wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam
[ Dodano: 06 Sty 2008 12:25 ]
Witam! Jak obiecałem tak czynie, a więc po dolaniu dwuch setek płynu i wyczyszczeniu czujnika jak narazie jest w porządku, kontrolka się nie świeci i nic nie piszczy. Zobaczymy jeszcze jak przyjdą większe mrozy chociaż po ostatniej chłodnej nocy było gdzieś po wyżej -10 rano było ok. jestem dobrej myśli Wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 19:51 przez pelex77, łącznie zmieniany 2 razy.
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam podobny problem w mk2, a dokladnie dzisiaj zaczela mi sie zapalac na doslownie sekunde kontrolka cieczy. Jutro sprawdze poziom plynu, bo z tego co pamietam to juz ostatnio mialem minimum. Doleje mu troche i zobaczymy czy pomoze. Jesli chodzi o czujnik to w ktorym on sie miejscu znajduje?
www.SportCom.PL
Gdzie jest czujnik napisalem tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142491
MTB-maniak - SCOTT Scale USER
Masz na oku kupno MK4 TDI - zawsze moge cos doradzić
Masz na oku kupno MK4 TDI - zawsze moge cos doradzić