Witam!
na forum mamy info jak wymienić chłodnicę w gablocie bez klimy - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... h%B3odnicy
Może ktoś dopisze co trzeba zrobić dodatkowo w przypadku samochodu z klimatyzacją??
Czy chłodnica od klimy będzie bardzo czy tylko "troszeczkę" przeszkadzać??
Pytanie dodatkowe - czy chłodnica wody różni się w zależności od wersji samochodu (w e-katalogu InterCars-a nie ma jednoznacznej informacji - raz pisze że chłodnica wody pasuje do samochodów z klimą i bez, a raz że są różne - zależnie od producenta chłodnicy)
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym 2008 roku
[ Dodano: Sro Sty 02, 2008 15:35 ]
Czy nikt nie wymieniał chłodnicy w samochodzie z klimatyzacją?? Pochwalcie się na co trzeba zwrócić uwagę!
Wymiana chłodnicy - samochód z klimatyzacją
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana chłodnicy - samochód z klimatyzacją
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
- koczyk
- Użytkownik
- Kontakt:
kolego jak masz wlanieta chlodnice i masz klime w aucie nie wiesz jak sie za to zabrac to jedz do fachowca, ja bym rozebral przod wyjal chlodnice kupil identyczna i ja zamontowal i juz bym byl o wiele madrzejszy i bardziej doswiadoczny
jezeli jestes maly majsterkowicz to zrob to sam i moze pozniej pomozesz komus innemu kolego
sadze ze problemu z wyjeciem nie bedzie bo przeciez jest inny pas przedni ktory miesci te dwie chlodnice dla chcacego nic trundego
wszystkiego dobrego w 2008 

koczyk - dzięki Ci za pomoc. Teraz to już nie będzie problemu z wymianą.
Pytam się jak to zrobić żeby nie wyważać otwartych drzwi - może ktoś to robił i napisze dwa zdania na ten temat żeby inni się nie pałowali.
[ Dodano: Nie Lip 12, 2009 23:41 ]
W końcu musiałem wymienić chłodnicę bo ubywało mi 0.5 litra płynu na tydzień. W samochodzie z klimą można wymienić chłodnice wody bez rozszczelniania klimatyzacji. Po rozkręceniu wszystkiego, zgodnie z FAQ dostępnym na forum, chłodnicę od klimy trzeba mocno pociągnąć do przodu a chłodnicę wody wyciągamy w prawo (patrząc od przodu samochodu). Swoją drogą VW skaszanił sposób montażu chłodnicy w Mk 3, w Mk 2 jest o wiele prościej.
Pytam się jak to zrobić żeby nie wyważać otwartych drzwi - może ktoś to robił i napisze dwa zdania na ten temat żeby inni się nie pałowali.
[ Dodano: Nie Lip 12, 2009 23:41 ]
W końcu musiałem wymienić chłodnicę bo ubywało mi 0.5 litra płynu na tydzień. W samochodzie z klimą można wymienić chłodnice wody bez rozszczelniania klimatyzacji. Po rozkręceniu wszystkiego, zgodnie z FAQ dostępnym na forum, chłodnicę od klimy trzeba mocno pociągnąć do przodu a chłodnicę wody wyciągamy w prawo (patrząc od przodu samochodu). Swoją drogą VW skaszanił sposób montażu chłodnicy w Mk 3, w Mk 2 jest o wiele prościej.
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD