Duze spalanie / ciezke odpalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Duze spalanie / ciezke odpalanie
Cześć z racji ze jest to moj pierwszy post to chcial bym sie odrazu pzywitac ze wszystkimi
prosze o wyrozumialosc
A przechodzac do tematu jakis miesiac temu kupilem auto sprowadzone z Francji odrazu powymienialem oleje filtry pasek rozrzadu swiece lecz nadal nic mu nie pomagalo nadal pali sporo mianowicie ok 9 litrow przy spokojnej jezdzie w hmm trybie mieszanym i nadal ciezko odpala na zimnym tak nie łapie odrazu tylko tak nierowno a na cieplym to musze nim krecic ok 3-4 sek. Bylem u mechanika co zamuje sie pompami diesla
ponoc jeden z lepszych w okolicy i on tez nie wie co moze byc ponoc wszystko jest w normie tak mi mowil i ze nie ma pojecia czym to moze byc spowodowane,nie kopci ani troszke, wtrysni nie leja i ponoc pompa podaje odpowiednie cisnienie
Mowil abym udal sie do elektryka bo on nic na to nie poradzi. bylem w jakims warsztacie aby podpieli mi go pod komputer niezej dodam zdjecie tego co mi dali mowili ze moga sie tym zajac ale dopiero za 2 tygodnie i nie gwarantuja ze to zrobia wiec tu prozba do was moze w mi jakos doradzicie. Jezeli potrzebujecie jakis jeszcze informacji to piszcie postaram sie odpowiedziec
Moj silnik to AGR
aha jeszcze wydaje mi sie ze chyba to nie powinno tak cykac ciagle i to dosc glosno
a to jest wlasnie ta kartka co otrzymalem
prosze o wyrozumialosc
A przechodzac do tematu jakis miesiac temu kupilem auto sprowadzone z Francji odrazu powymienialem oleje filtry pasek rozrzadu swiece lecz nadal nic mu nie pomagalo nadal pali sporo mianowicie ok 9 litrow przy spokojnej jezdzie w hmm trybie mieszanym i nadal ciezko odpala na zimnym tak nie łapie odrazu tylko tak nierowno a na cieplym to musze nim krecic ok 3-4 sek. Bylem u mechanika co zamuje sie pompami diesla
ponoc jeden z lepszych w okolicy i on tez nie wie co moze byc ponoc wszystko jest w normie tak mi mowil i ze nie ma pojecia czym to moze byc spowodowane,nie kopci ani troszke, wtrysni nie leja i ponoc pompa podaje odpowiednie cisnienie
Mowil abym udal sie do elektryka bo on nic na to nie poradzi. bylem w jakims warsztacie aby podpieli mi go pod komputer niezej dodam zdjecie tego co mi dali mowili ze moga sie tym zajac ale dopiero za 2 tygodnie i nie gwarantuja ze to zrobia wiec tu prozba do was moze w mi jakos doradzicie. Jezeli potrzebujecie jakis jeszcze informacji to piszcie postaram sie odpowiedziec
Moj silnik to AGR
aha jeszcze wydaje mi sie ze chyba to nie powinno tak cykac ciagle i to dosc glosno
a to jest wlasnie ta kartka co otrzymalem
Ostatnio zmieniony wt gru 11, 2007 19:50 przez METTJU, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Duze spalanie / ciezke odpalanie
Witam u mnie Mk4 tez mialem problem z paleniem zimnego silnika pracował nierówno wiec wymienilem 4 swiece żarowe poniewaz wszystkie mialem spalone i problem znikł pali od kopa teraz moze i u ciebie warto sprawdzic czy masz dobre swiece zarowe
Ale niezależnie od temp. otoczenia na zimnym źle Ci palił czy tylko poniżej zera????Lekarz pisze:Witam u mnie Mk4 tez mialem problem z paleniem zimnego silnika pracował nierówno wiec wymienilem 4 swiece żarowe poniewaz wszystkie mialem spalone i problem znikł pali od kopa teraz moze i u ciebie warto sprawdzic czy masz dobre swiece zarowe
hmm raczej niezaleznie od temp. swiece mam nowe i nadal tak jakos nierowno łapie a na
cieplym to tak jak pisalem 3-4 sek krece i dopiero lapie czasami szybciej najbarddziej przeszkadza mi to duze spalanie bo nie wydaje mi sie ze silnik diesla powinien tyle palic. Moze znacie kogos z okolicy kto sprawdzil by mi go vag-iem bo nie mam pojecia co to moze byc
[ Dodano: 13 Gru 2007 15:20 ]
Nikt nie ma pomyslu ?? bo juz nie wiem co robic przeraża mnie takie spalanie. szukalem na forum ale za wiele nie znalazlem :/ Pomocy
cieplym to tak jak pisalem 3-4 sek krece i dopiero lapie czasami szybciej najbarddziej przeszkadza mi to duze spalanie bo nie wydaje mi sie ze silnik diesla powinien tyle palic. Moze znacie kogos z okolicy kto sprawdzil by mi go vag-iem bo nie mam pojecia co to moze byc
[ Dodano: 13 Gru 2007 15:20 ]
Nikt nie ma pomyslu ?? bo juz nie wiem co robic przeraża mnie takie spalanie. szukalem na forum ale za wiele nie znalazlem :/ Pomocy
do RALFI'ego
U mnie gdy temp. spada poniżej zera zaczyna gorzej odpalać na zimnym. Aku jest nowy, codziennie też robię trasy po 60 km - powinien być doładowywany. A może coś innego może być przyczyną? Już robię tak, że dwa razy grzeję świece przed odpaleniem.
Mój motor to ALH.
Mój motor to ALH.
MK4 1,9 TDI VARIANT
golfer1976@wp.pl
golfer1976@wp.pl
Re: do RALFI'ego
Podłącz pod kompa i zobacz czy są błedy, kąt wtrysku czy dobry, czujniki itd. Pozdrfrafel pisze:U mnie gdy temp. spada poniżej zera zaczyna gorzej odpalać na zimnym. Aku jest nowy, codziennie też robię trasy po 60 km - powinien być doładowywany. A może coś innego może być przyczyną? Już robię tak, że dwa razy grzeję świece przed odpaleniem.
Mój motor to ALH.
przed wymiana tez tak palil. ale domyslam sie ze mechanik ktory wymienial mi pasek zalozyl go tak jak byl wczesniejszy i z tad te problemy jutro jade do innego machanika dam znac co bylo a co do vmax to nie wiem dzisiaj postaram sie sprawdzicTomTDI pisze:METTJU,
czy przed wymianą paska zozrządu też były problemy z paleniem?
poza tym że dużo pali i ciężko zapala to jak silnik chodzi np. jaka jest Vmax?
pozdrawiam