Auto nie chodzi na jednym garze

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

KABIGOLF
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto nie chodzi na jednym garze

Post autor: KABIGOLF » śr gru 26, 2007 18:31

Witam może coś podpowiecie co to może być? Wymieniłem pasek rozrządu i było wszystko dobrze auto chodziło luks, biegi zmieniały się spoko. Zaprowadziłem do zakładu montującego autoalarmy. Po zapaleniu auta odrazu zauważyłem, że źle chodzi auto nie przyspieszało i biegów nie chciało zmieniać. Pomyślałem, że to może rozrząd, ale po sprawdzeniu u mechaniora rozrząd jest oki, a komputer wskazuje problem z jednym z pompowtryskiwaczy. Niestey po wymianie wtryskiwacza problem nie ustąpił. Co dalej??
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 21:59 przez KABIGOLF, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
norman
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: norman » śr gru 26, 2007 21:02

moze ci kolesie co ci alarm montowali cos w elektryce namieszali!!!!!!! :bigok:

Awatar użytkownika
yosef99
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: yosef99 » czw gru 27, 2007 14:11

moja rada jest taka aby pojechać do tego zakładu aby odłączyli alarm i wtedy należałoby sprawdzić czy autko zachowuje sie normalnie (wtedy to będzie jakiś konflikt elektryczny alarmu i elektryki autka), natomiast jeśli się nie poprawi to "fachowcy" od alarmu coś uszkodzili w elektryce autka :chytry:

KABIGOLF
Nowicjusz
Nowicjusz

Autko chodzi

Post autor: KABIGOLF » sob gru 29, 2007 12:19

Witam

No i autko chodzi. Okazało się że przy podłączaniu alarmu te "paproki" spowodowały takie zwarcie, że komputer zgłupiał totalnie. Błędów od diabła i dopiero 3 krotne zresetowanie komputera pomogło. Autko chodzi jak wcześniej.

Dzięki za podpowiedzi

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » ndz gru 30, 2007 00:21

maciek88 pisze:najpierw jedz i zrób wojne trzeba walczyć o swoje co oni narobili po 2 bez vaga można gdybać do skończenia swiata ale silnika diesla do działania potrzebują ropa+wysokie cisnienie+tlen=auto chodzi.także brak ciśnienia to raczej nie jest jak wtrysk nie to tez nie wiadomo ale zrób tak popuść rurke od wtrysku na którym auto nie chodzi przekręć rozrusznikiem tam ok 5s moze sobiie nawet odpalić jak bedzie ropka to jest wszystko ok.Czy wogóle jestes pewny na 100% ze auto nie chodzi na 1 gar dziwna sprawa a nawet bardzo w dieslu moze po prostu ecu wpada w notlauf i to cie myli masz takie odczucia
fajnie że dałeś nam opis działania diesla. to jeszcze powiedz jak okręcić tą rurke od pompowtrysku, bo bardzo mnie to ciekawi. ludzie czytajcie czego dotyczą tematy :goof:

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...

Awatar użytkownika
aw69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: aw69 » ndz gru 30, 2007 00:44

ja pier..... dzieci neostrady rulez :)

Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”