Glosno pracuje, slychac szklanki lub zawory
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Glosno pracuje, slychac szklanki lub zawory
POSIADAM VW GOLFA IV 98 1,9 TDI 90 KM.MAM PROBLEM PO WYMIANIE ROZRZĄDU ROLEK NAPINACZA POMPY WODNEJ PASKA ALTERNATORA OLEJU PÓŁSYNTETYKA 10/40 PO PRZEJECHANIU 350KM SILNIK ZACZOŁ GŁOŚNO CHODZIĆ SŁYCHAĆ PUKANIE ZAWORÓW LUB SZKLANEK W ŚRODKU AUTA PRZED WYMIANĄ NIE BYŁO TEGO SŁYCHAĆ CHODZIŁ CICHO W ŚRODKU.CZY TO JEST WINA OLEJU? PO TEJ WYMIANIE STRACIŁ MOC.WYMIENIŁEM PRZEPŁYWOMIERZ. PROSZĘ O POMOC
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 15:34 przez jacek539, łącznie zmieniany 1 raz.
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
pamiętam że jak zmieniłem u siebie olej na olej o innych parametrach to rano pojawiało się takie upierdliwe cykanie i po paru km cisza ale po pół roku już cykało cały czas i trzeba było wymienić szklanki popychaczy i temat z głowy, robiłem to u siebie w mk2 i passacie b3 ojca
a jeśli chodzi o to że stracił moc to zgadzam się z leo raczej to wina ustawienia rozrządu
a jeśli chodzi o to że stracił moc to zgadzam się z leo raczej to wina ustawienia rozrządu
Witam co do rozrządu to wątpie ale mozesz sprawdzic ( kiedys mi przskoczył o 1 czy 2 zabki moj klekot golf mk2 1.6 td auto gasło na wolnych nie wchodziło na obroty poprostu chodził tak jak zajechany URSUS ) co do tego oleju to bardziej jestem przekonany!!!
powiedz mi jaki miałes przedtem olej minerał czy tez półsyntetyk !
powiedz mi jaki miałes przedtem olej minerał czy tez półsyntetyk !