Jaki to silnik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki to silnik?
Witam. Czy silnik w Pasku o pojemności 1,6 z początku lat 90tych to silnik SB? Mam możliwość dość tanio kupić takie auto, ale niestety jest do remontu. Nie oglądałem go jeszcze ale wizja remontu mnie nie przeraża bo po doświadczeniach a JP nic w starych silnikach już nie powinno mnie zaskoczyć:) Jak ten silnik sobie radzi z Paskiem? Nie jest za słaby seryjnie? Wiem że można go podkręcić bo regularnie czytam posty na forum.
Ostatnio zmieniony śr gru 12, 2007 22:12 przez Giugiaro1, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Passat 1,6TDi
Możliwe że ma ten silnik SB, był on montowany w latach 08.89-10.91Giugiaro1 pisze:Witam. Czy silnik w Pasku o pojemności 1,6 z początku lat 90tych to silnik SB? Mam możliwość dość tanio kupić takie auto, ale niestety jest do remontu. Nie oglądałem go jeszcze ale wizja remontu mnie nie przeraża bo po doświadczeniach a JP nic w starych silnikach już nie powinno mnie zaskoczyć:) Jak ten silnik sobie radzi z Paskiem? Nie jest za słaby seryjnie? Wiem że można go podkręcić bo regularnie czytam posty na forum.
Jeżeli ma ten motor to sprawnie sobie radzi z Paskiem, bo ojciec kiedyś miał właśnie paska 90r i na prawdę radził sobie ten motorek