Problem z gazem pedałem przyspieszenia

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

abrover
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z gazem pedałem przyspieszenia

Post autor: abrover » czw gru 06, 2007 11:48

Witam.

Otóż problem dotyczy T4 2,4D, ale chyba pomożecie co? :jezor:

Otóż mam takie coś że wciskam gaz i nic, nic, dopiero jak go normalnie wcisnę w dywanik (mięsień uda naprężony :helm: ) to aż wyje :kac: Natomiast jak mu potem lekko odpuszczę to dalej ma wysokie obroty, dopiero jak już prawie do końca odpuszczę to się odkręca, generalnie chaos, zamęt i spustoszenie z tym gazem :kac: Oczywiście gaz jest mechaniczny (linka), co myślicie? Wymienić linkę, czy może przepustnica to nastawienia czy co?

Bo generalnie wadą tego czegoś jest to że po trasie mam tak napakowane udo że mogę chodzić na jednej nodze :kac: No i jest problem z utrzymywaniem stałej prędkości na trasie, choć jakoś to wyczuwam, wciskam mu żeby przyśpieszał i potem odpuszczam na wyczucie prawie do końca i jakoś trzyma prędkość.

Nigdy nie miałem takich akcji. Myślałem że akurat te rzeczy w samochodzie są trwalsze od całego samochodu :chytry:

Poza tym, ile taki T4 2,4D powinien pocisnąć? Bo mój tak do 140 max (bez załadunku i kanap)
Ostatnio zmieniony czw gru 06, 2007 12:45 przez abrover, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Marcin_87
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Marcin_87 » czw gru 06, 2007 12:16

a jak na pompie ruszasz cięgnem to jak reaguje?

abrover
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: abrover » czw gru 06, 2007 12:46

Nie mogłem tam sięgnąć łapą ale spróbuję jeszcze raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”