mam pytanie czy zmiana map startowych w ALH pomorze dla leprzego odpalania silnika na zimnym??. Bo wiem ze jak zle odpala na ciepłym to pomaga ale czy pomoże na zimnym??? Objaw standardowy . Jak stoi min 5-6h do trzeba krecic ok 3-4 sekundy załapuje i jak sie zgasi to przez nastepne 4 godziny pali za zabkiem na zimno i na ciepło. Po mocnym ostygnieciu znów kreci sie po 3-4sekundy. Pechezyków powietrza w ukąłdzie paliwowym nie ma. Dzieki za pomoc
Kąt wtrysku jest w normie.
Zmiana map startowych w ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zmiana map startowych w ALH
Ostatnio zmieniony ndz gru 02, 2007 23:17 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Zmiana map startowych w ALH
korekta map startowych pomaga przy problemach z paleniem ciepłego silnikaPinkFloyd pisze:mam pytanie czy zmiana map startowych w ALH pomorze dla leprzego odpalania silnika na zimnym??. Bo wiem ze jak zle odpala na ciepłym to pomaga ale czy pomoże na zimnym??? Objaw standardowy . Jak stoi min 5-6h do trzeba krecic ok 3-4 sekundy załapuje i jak sie zgasi to przez nastepne 4 godziny pali za zabkiem na zimno i na ciepło. Po mocnym ostygnieciu znów kreci sie po 3-4sekundy. Pechezyków powietrza w ukąłdzie paliwowym nie ma. Dzieki za pomoc
Kąt wtrysku jest w normie.
jaką masz dawkę na biegu jałowym? świeczki oki ?
pozdrawiam
mirass
www.vagtune.pl tel. 502730289
To nie wina pecherzyków, kolega z serwisu VW powiedział miz e jak wszystko jest ustawione na ganz super i nie ma błedow i na ciepło pali od zabka to wina rozrusznika- ponoc to standard. Nie wierzyłem mu przeciez rozrusznik kreci i wg mnie szybko. On mowił zew 1 sekunde powinien z 10 razy obrucic silnikiema u mnie tak nie było. Ja jako niedowiarek wymontował swoj rozrusznik ze swojego Mk IV TDI i dał na podmiankę. I co rano lekko dotknełem kluczyka i od kopa zapalił Od razu stary rozrusznik do elektryka okazało się ze szczotko trzymacz do wymiany i tuleje rzorusznika. Za robote zapłaciłem 150zł i teraz za kazdym razem na zimno od strzała A juz myslałem ze nie wiem co sie stało Az mi sie nie chce wierzyc ze tak pomogło mimo ze na słuch krecił dobrze. Widac diesel lubi jak mieszanka szybko sie spreza. Ale juz po kłopocieValdi1104 pisze:U mnie objaw ten sam, też ALH jak postoi kilka godzin to musze dluzej kręcic. Wymienione swiece, filtr paliwa też ale ostatnio zauważyłem pęcherzyk powietrza w przewodzie paliwowym od filtra. Moze w tym tkwi problem??