witam
pytanko odnosnie tematu... jakis czas temu mialem tak ze codziennie bez wyjatku autko przykopcilo z rana, okazalo sie ze dwie swiece mialem padniete, po wymianie problem zniknal na jakies 2-3 tygodnie ...a teraz zauwazylem, ze rzadko kiedy, ale sobie zakopci jasną barwą, moze troszke niebieskawą, srednio moze z raz w tygodniu (moze rzadziej) przy codziennym odpalaniu ...co sie moze dziać? swiece wszystkie OK, jutro jade na sprawdzenie kąta wtrysku to bede wiedzial cos wiecej... czy moze to byc wina np uszczelniaczy zaworowych? autko minimalnie cos tam bierze oleju, może setke na 1000km..
co Wy na to??
srednio raz na tydzien golfik musi sobie zakopcic:)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
srednio raz na tydzien golfik musi sobie zakopcic:)
Ostatnio zmieniony śr lis 21, 2007 23:43 przez supr3me, łącznie zmieniany 1 raz.
jest: Bora 1.9TDI AJM 01' Anglik :)
był: Golf MK3 1.9TDI AHU 96'
był: Golf MK3 1.9TDI AHU 96'
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Seta na 1000 = literek między wymianami oleju a w temacie oleju to litr nie brzmi dumnie.
Jeśli raz w tygodniu szybko się zawijasz spod bloku to raz w tygodniu zakopci.
Jeśli raz w tygodniu stukniesz pannę to raz w tygodniu się spuszczasz.
Ogólnie to nie wiem z czym masz problem. Może silnik zimny a kierownik za szybko oddala się od bloku. Jeżeli to czym dymisz to nie sadza [ona zawsze jest czarna] to pewnie auto ma już dosyć. Czarny dym mi wcale nie nie przeszkadza dopóki jest na szybach wyprzedzanych aut
Zależy jaki blok i jak szybko odjeżdżaszsupr3me pisze:bo czasem wstyd spod bloku odjechać

Jeśli raz w tygodniu szybko się zawijasz spod bloku to raz w tygodniu zakopci.
Jeśli raz w tygodniu stukniesz pannę to raz w tygodniu się spuszczasz.
Ogólnie to nie wiem z czym masz problem. Może silnik zimny a kierownik za szybko oddala się od bloku. Jeżeli to czym dymisz to nie sadza [ona zawsze jest czarna] to pewnie auto ma już dosyć. Czarny dym mi wcale nie nie przeszkadza dopóki jest na szybach wyprzedzanych aut