Lampka miga na czerwono!!! Niskie cisnienie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Lampka miga na czerwono!!! Niskie cisnienie?
Dzisiaj w drodze do pracy zaczła mi migac kontrolka ciśnienia oleju - na czerwono... Sprawdziłem - poziom oleju jest ok... Poszedł czujnik czy mam poważniejszy problem? Autka nie uruchamiac?
Luk223
Nie próbowałem go na wysokich obrotach... W drodze do pracy zapaliła sie 1 raz- poczym wyłączylem -włączyłem silnik (sprawdzilem olej) i reszte drogi nic nie sygnalizował... W połundnie słuzbowo wyjechałem - jakies 2 km - lampla zapalila sie 2 razy (znów 2 razy autko gasiłem i lampka przestała swiecic) Sam nie wiem - jade na swoje ryzyko
Luk223
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=136264 może to być to
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
Wczoraj wieczorem (wtorek) czytałem ten post... i dzisiaj rano miałem niespodziankę ;(
odpaliłem autko i zacząłem odśnieżac także nie siedziałem w środku.
Po jakimś czasie otwieram dzwi patrze a tu mruga na czerwono kontrolka oleju:)
Hehe i od razu pomyślałem o tym poście. Zgasiłem silniczek sprawdziłem poziom oleju i odpaliłem ponownie i git. Później droga 20 km do pracy po rozgrzaniu pogoniłem autko 180 km/h i nic się nie rozleciało więc chyba też wina czujnika. Olej wymieniałem 500 km temu, i nadmienię że rozrząd wymieniałem we wtorek wieczorkiem, ale to chyba nie ma nic wspólnego z kontrolką
odpaliłem autko i zacząłem odśnieżac także nie siedziałem w środku.
Po jakimś czasie otwieram dzwi patrze a tu mruga na czerwono kontrolka oleju:)
Hehe i od razu pomyślałem o tym poście. Zgasiłem silniczek sprawdziłem poziom oleju i odpaliłem ponownie i git. Później droga 20 km do pracy po rozgrzaniu pogoniłem autko 180 km/h i nic się nie rozleciało więc chyba też wina czujnika. Olej wymieniałem 500 km temu, i nadmienię że rozrząd wymieniałem we wtorek wieczorkiem, ale to chyba nie ma nic wspólnego z kontrolką
seria 115 KM w tej chwili 145 KM + 4motion :)) fajna jazda ;)
Witam!
Dzisiaj moja sytuacja się powtórzyła rano z zapalającą się na czerwono kontrolką oleju. PO kilku zgaszeniach i ponownym odpaleniu nie zaświeciła się już. Rozgrzałem autko i pogoniłem... Wymieniłem czujnik (42 zł oryginał w salonie skody) i zobaczę jutro rano jak odpalę na zimnym - bo tylko wtedy się zapalała kontrolka oby było dobrze.
Dzisiaj moja sytuacja się powtórzyła rano z zapalającą się na czerwono kontrolką oleju. PO kilku zgaszeniach i ponownym odpaleniu nie zaświeciła się już. Rozgrzałem autko i pogoniłem... Wymieniłem czujnik (42 zł oryginał w salonie skody) i zobaczę jutro rano jak odpalę na zimnym - bo tylko wtedy się zapalała kontrolka oby było dobrze.
seria 115 KM w tej chwili 145 KM + 4motion :)) fajna jazda ;)