Problem z odpaleniem jak zimny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
To napisz co było i ile to kosztowało, bo ja też wybieram się do serwisu i jestem ciekaw czy wyjadę z niego całystrazak333 pisze:Koledzy byłem w serwisie i powiedzieli mi że z kątem wtrysku jest wszystko ok. Ponoć łapał obce powietrze jeszcze nie wiem gdzie bo jutro bede go odbierał wiec dopytam no i zobaczymy czy to pomogło bo jeszcze na zimnym silniku nie był odpalony.
Są kobiety których nie kupisz. Za wszystkie inne zapłacisz kartą MasterCard!
-
- Nowicjusz
No i odebrałem samochodzik z serwisu, niestety nie uzdrowili go. Jak nie chciał palić na zimnym tak nie pali.Powiedzieli żebym sie zgłosił do klijenta który naprawia tylko diesle bo najprawdopodobniej jest cos z pompą albo wtryskami a oni nie mają odpowiedniego sprzętu. CZy mogą być koncvówki wtrysku do wymiany???? Za całą wizyte nie wzieli złotówki, tylko paliwko do zastepczego autka wlałem.
-
- Nowicjusz
Byłem juz u jednego goscia który naprawia tylko diesle, powiedzial mi ze musze wymienic zaworek zwrotny bo napewno mi paliwo schodzi. Powiedzcie mi jak ten zaworek działa bo kupiłem nowy w serwisie i w jedną strone jak *#cenzura#* powietrze to przepuszcza i w przeciwnym do strzałki tez, przy zatkanym dolnym wtyku co wchodzi do filtra paliwa. Nie wiem co juz mam robic z tym samochodem bo tylko w koszty sie ładuje a nic mu to nie pomaga. Pomocy? Moze znacie jakiegos dobrego mechanika i sprawdzonego od diesli z mazowieckiego?
Witam ponownie. Byłem wreszcie wczoraj u mojego mechanika. Okazało się, że strzelone były trzy świece. Po ich wymianie nic zbytnio się nie poprawiło. Kąt wtrysku jest ponoć ok.
Mechanik stwierdził że mój akumlator zimy nie wytrzyma. A diesel zimą tak odpala . Nie wiem co mam o tym myśleć, nie miałem nigdy wcześniej diesla. a jeżeli chodzi o akumlator to sprawdzałem go wcześniej u gościa co handluje nowymi akumlatorami i stwierdził że jest dobry.
Mechanik stwierdził że mój akumlator zimy nie wytrzyma. A diesel zimą tak odpala . Nie wiem co mam o tym myśleć, nie miałem nigdy wcześniej diesla. a jeżeli chodzi o akumlator to sprawdzałem go wcześniej u gościa co handluje nowymi akumlatorami i stwierdził że jest dobry.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
w Płocku na ul. Wyszogrodzkiej koło zakładu energetycznego jest serwis BOSH. Gość ma trochę o tym pojęcia lub ewentualnie na ulicy Otolińskiej zaraz za przejazdem kolejowym jest tez gościu co kiedyś pracował w Auto Forum w Płocku, prowadzi on swój własny warsztat , też ma o tym pojęcie. Według mnie to podjedź do tego kolesia co ma warsztat na otolińskiej. Pozdrawiam. A jest jeszcze serwis VW ale o ni tam mają astronomiczne kwoty. Tak więc wybór należy do ciebie.strazak333 pisze:Byłem juz u jednego goscia który naprawia tylko diesle, powiedzial mi ze musze wymienic zaworek zwrotny bo napewno mi paliwo schodzi. Powiedzcie mi jak ten zaworek działa bo kupiłem nowy w serwisie i w jedną strone jak *** powietrze to przepuszcza i w przeciwnym do strzałki tez, przy zatkanym dolnym wtyku co wchodzi do filtra paliwa. Nie wiem co juz mam robic z tym samochodem bo tylko w koszty sie ładuje a nic mu to nie pomaga. Pomocy? Moze znacie jakiegos dobrego mechanika i sprawdzonego od diesli z mazowieckiego?
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 11:42 przez ZMIENNIK1313, łącznie zmieniany 1 raz.
nigdy nie mów nigdy:)