Swiece zapalaja sie dopiero po drugim zaplonie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Swiece zapalaja sie dopiero po drugim zaplonie
Witam!
Mam dwa pytania:
1. Kiedy trzeba ustawić geometrię kól i kąty nachylenia- chodzi mi o to czy są jakieś wyczuwalne objawy?
2. Przy odpalaniu mojego VW świece zapalają mi się dopiero kiedy przekręce drugi raz stacyjką- co może być powodem?
Mam dwa pytania:
1. Kiedy trzeba ustawić geometrię kól i kąty nachylenia- chodzi mi o to czy są jakieś wyczuwalne objawy?
2. Przy odpalaniu mojego VW świece zapalają mi się dopiero kiedy przekręce drugi raz stacyjką- co może być powodem?
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 17:44 przez Haidi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
w TD i D swiece sie grzeja juz jak zamkniesz drzwi kierowcy wiec masz je juz nagrzane, a kontrolka sie nie wlacza bo grzeja sie krótko. Jak bedzie zimniej to bedzie sie swiecila kontrolka.Haidi pisze:2. Przy odpalaniu mojego VW świece zapalają mi się dopiero kiedy przekręce drugi raz stacyjką- co może być powodem?
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Kolega ma racje, jak sie nie swieci to mozna od razu palic auto poczytaj tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 3b4cf9a942 temat był wałkowany z 1000 razymarcin999 pisze:w TD i D swiece sie grzeja juz jak zamkniesz drzwi kierowcy wiec masz je juz nagrzane, a kontrolka sie nie wlacza bo grzeja sie krótko. Jak bedzie zimniej to bedzie sie swiecila kontrolka.Haidi pisze:2. Przy odpalaniu mojego VW świece zapalają mi się dopiero kiedy przekręce drugi raz stacyjką- co może być powodem?
W MK III jest i tak ma w swoim- to jest tkzw modół komfortu. On tez wyłącza swiece zarowe jak silnik osiagnie 68st lub po 2,5 min. po odpaleniu w zaleznosci co bedzie szybciej. Moduł jest tylko w silnikach AAZ i 1Y, przy czym czujnik w drzwiach nie jest w kazdym 1y.To_mas pisze:a tego ze sie grzeją zaraz po zamknięciu drzwi to jakoś nie słyszalem jeszcze i jakoś nie wierze
chyba ze piszecie o Mk3 bo w mk2 to raczej tak nie ma
No to sprawdz te swiece moze sa juz slabe i trzeba dluzej grzac zeby uzyskac zadowalajacy efekt.Ale chodzi o to, że kiedy za pierwszym razem kontrolka sie nie zapali to rozrusznik musi zakręcić jakieś trzy razy i pali. A kiedy je podgrzeje za drugim razem pali na "dotyk"
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV