Jestem posiadaczem golfa II Wolfsburg Edition z silnikiem 1.8 PF
Nabyłem juz silnik 1.6 TD o oznaczeniu SB z turbinka garett T2
silnik:

silnik miał intercooler ale chłodniczka została sprzedana. Sa tylko te rury. Mozna dokupic od czegos innego taka chlodniczke??? wogole co mozna z tym zrobic?
rury:

Mam kumpla co ma golfa z tym samym silnikiem i z ICkiem w razie czego można pogladać do niego.
Powiedzcie mi teraz co zrobić:
Wydech mam sportowy tzw. przelot i kolektor jest na 2-wu rurke i jak to połączyć? spawac?
Chce wrzucic skrzynie z GTI (wiem ze podejdzie) znajomy ma z benzyniaka 1.6 bo kiedyś wyrzucił benzynke i włożył diesla tak jak ja teraz robie. Z tym że GTI ma skrzynie krótką

i co to da?
czy auto bedzie lepiej przyspieszalo ale nie bedzie juz osiagało takich predkości jak przy skrzyni normalnej?. W kazdym razie chce to sprawdzic. W razie czego jest 2 skrzynia od Diesla juz

A co z tymi rurami? bo ja bym je założył ale brakuje chlodniczki?
wszelkie wskazówki bardzo mile widziane. Także linki i prosil bym tez użytkowników tych silników jak by mogli mi jakieś foty wrzucić silnika, ICka po modyfikacjach na maila: pawlokolba11@op.pl Ja jestem z PODKARPACIA

Swapa robie sam. Jestem tzw. pseudo mechanikiem( przeszlo z ojca na syna) Tato moj jest mechanikiem juz 25lat. Robił juz 100 remotów generalnych Diesli, TD, TDI aczkolwiek juz w zawodzie nie pracuje tylko dorabia. Tak ze damy rady tylko licze na wskazówki od was