Czy to wina pompy ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to wina pompy ??
Od pewnego czasu z moim td dzieje się coś dziwnego. Mianowicie to że po przerobkach takich typu: pin, intercooler, Mbc, oczywiście dawka paliwa wieksza przy 3500 rpm dostaje takiego kopa że az wciska w siedzenie. Oczywiście do tych 3500 idzie fajnie ale jak tylko przejdzie te 3500 rpm to jest szał pał . I tak jest aż do 4500 rpm. Ciśnienie doładowania mam 1,3 i a dymku za mną nie widać tylko przy pierwszym depnięciu. Typ silnika AAZ.
Może idzie zrobić tak żeby wcześniej miał takiego kopa. Aha silnik ma wylatane 345 tyś. z czego 150 tyś to to moja zasługa. Jak na taki przebieg ciśniene na garach jest przyzwoite bo ma po 30 bar na kazdym.
Będę wdzięczny za kazdą radę.
Może idzie zrobić tak żeby wcześniej miał takiego kopa. Aha silnik ma wylatane 345 tyś. z czego 150 tyś to to moja zasługa. Jak na taki przebieg ciśniene na garach jest przyzwoite bo ma po 30 bar na kazdym.
Będę wdzięczny za kazdą radę.
tak wszystko jest ok. wtryski mam nowe, samoreg. też. tylko silnik lekko mam odprężony. na nominalną głowicę dałem uszczelkę aluminowo-metalową taką jak po pierwszym planowaniu. T był pomysł mojego kolegi z berlina. On ma tez tak zrobione. Podobno przy ostrej jeździe silnik tak nie dostaje po dupie.
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
kolego co ty pier****???Hanysek83 pisze:Sorki miało być K14. Kolega zaprzal twierdzi że jak zrobię pompe na 10 mm i wtryski 216stki to będzie ok.
po pierwsze nie robie pomp tylko Trochim
a po drugie jakie wtryski 216? Ty masz diesla na niebezposrednim wtrysku! Nie potrzebujesz zadnych wydajniejszych koncowek, wystarcza seryjne... A nawet jakbys chcial to koncowki z TDI do TD nie pasuja
A poza tym nigdy z Toba nie rozmawialem o pompie ani tym bardziej o wtryskach z TDI wiec nie wiem po co tak piszesz
[ Dodano: Sob Wrz 22, 2007 10:41 pm ]
co do szybszego wkrecania turbo to trzeba by sprawdzic ustawienia pompy, moze przelotowy wydech by cos pomogl... ale 3500 to zdecydowanie za pozno na 1.9td, cos jest nie halo
Ostatnio zmieniony sob wrz 22, 2007 22:42 przez zaprzal, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]