Rozrzad byl przestawiony, ale tak ze nawet regulacja o zabek nie pomogla tylko trzeba bylo rozbierac gore silnika i skladac na nowo. Cale szczescie, ze mechanik zrobil to od reki. Teraz silnik chodzi super.
Jak sie nie rozyspie za pare dni to polece tego mechnika
Dzieki za pomoc.
Nastawienie kata wtrysku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak to niby wczoraj było ? "Pasek na 100 % dobrze " ?perszing pisze:Rozrzad byl przestawiony, ale tak ze nawet regulacja o zabek nie pomogla tylko trzeba bylo rozbierac gore silnika i skladac na nowo. Cale szczescie, ze mechanik zrobil to od reki. Teraz silnik chodzi super.
Jak sie nie rozyspie za pare dni to polece tego mechnika
Dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2007 20:25 przez Kaczor, łącznie zmieniany 1 raz.
Kleić , Taśmić , Trytytkować ...
Pasek byl zalozony dobrze. Problem siedzial na po prawej stronie pod obudowa silnika, czyli walku o ile nie myle nazwy, tam gdzie sa te krzywki. Ktos wczesniej tam grzebal i zle poskladal.
[ Dodano: Pią Wrz 21, 2007 21:06 ]
p.
[ Dodano: Pią Wrz 21, 2007 21:06 ]
No tak, tylko te nasze viakenowskie vagi przy profesjonalnych vagach to zabawki niestetyajni pisze:No i wszystko się wyjaśniło. Nie ma to jak vag
p.
Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2007 21:12 przez perszing, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie ma wpływu na kąt wtrysku, a jedynie na moc silnika.perszing pisze:Problem siedzial na po prawej stronie pod obudowa silnika, czyli walku o ile nie myle nazwy, tam gdzie sa te krzywki. Ktos wczesniej tam grzebal i zle poskladal.
Kąt wtrysku będzie zły jak pompa będzie źle spięta z wałem korbowym (tym małym kółkiem zębatym na dole rozrządu).
Ale ważne że masz już wszystko w porządku.
Seryjny AFN + 216-ki + lekki program by g-lab= 312 Nm i 145 KM
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
no przeca mowilem ze rozrzad zle zlozony ale ktos tu sie upieral hehe
nigdy nie jest na 100% dobrze jesli tego nie widziales lub sam nie robiles (o ile sie znasz na tym)
ciesze sie ze problem sie rozwiazal a mechanika ktory to skladal omijalbym na przyszlosc zeby silnika nie rozwalil
nigdy nie jest na 100% dobrze jesli tego nie widziales lub sam nie robiles (o ile sie znasz na tym)
ciesze sie ze problem sie rozwiazal a mechanika ktory to skladal omijalbym na przyszlosc zeby silnika nie rozwalil
nie wiem co Ty chcesz od nich ja tam wszystko co potrzebuje tym robie i w niczym nie ustepuje to oryginalnemu fejsowi tylko trzeba wiedziec jak sie tym poslugiwac bo urzadzenie nie mysli za czlowiekaperszing pisze:No tak, tylko te nasze viakenowskie vagi przy profesjonalnych vagach to zabawki niestety
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG