Trywialne pytanie o wężyki do wtryskiwaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Trywialne pytanie o wężyki do wtryskiwaczy
Witam. Może sie komuś wydać dziwne, że tego nie wiem ale jak powinny iść wężyki od pompy do wtrryskiwaczy?? To znaczy do którego wtryskiwacza powinien wpadać pierwszy wężyk i z którego wypadać ostatni (a może to nie robi różnicy)? No i co zrobić z tym ostatnim? Pytam bo ostatnio koledze sie zrobiła buba i wyskoczył mu ten ostatni wężyk i ropka się lała po asfalcie. no i nie wiemy teraz co tam było założone. Czy tam powinien być zaślepiony wężyk tak po prostu?? Silnik JR.
Ha!! A u niego (mojego kolegi) jest odwrotnie. Patrząc od przody samochodu wężyk od pompy idzie do pierwszego z lewej a ostatni z prawej jest zaślepiony. Czy to poważny błąd?? co może się przez to stać?? Jakieś konsekwencje??
[ Dodano: 13 Wrz 2007 20:21 ]
A dodatkowo problem z odpalaniem przy temp poniżej 10 stopni na zewnątrz. Może to mieć jakiś związek z tymi wężykami??
[ Dodano: 13 Wrz 2007 22:37 ]
I jeszcze koleś mówi że tak troche jakby za dużo pali. Koło 7l/100km w cyklu mieszanym. Jest możliwe że to wina tych węży??
[ Dodano: 13 Wrz 2007 20:21 ]
A dodatkowo problem z odpalaniem przy temp poniżej 10 stopni na zewnątrz. Może to mieć jakiś związek z tymi wężykami??
[ Dodano: 13 Wrz 2007 22:37 ]
I jeszcze koleś mówi że tak troche jakby za dużo pali. Koło 7l/100km w cyklu mieszanym. Jest możliwe że to wina tych węży??
-
- Ma gadane
- Auto: Leon 1M 1.4 16V
- Silnik: AXP
Może nie być różnicy, może być dziura na wylot + przelew z wtrysku, ale nie wiem, aż tak w budowę się nie zagłębiałem tego. Zawsze jak widziałem to z lewej był korkowany. Wg mnie nie ma znaczenia, bo jakby były jednostronnego działania to by nie przelewało wtrysków czyli gdzieś ta ropa musiała by sie podziać. Co do spalania i palenia to nie wiem nie znam 1.6D
Myślcie ludzie to nie boli!!!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!
Nie ma różnicy z której strony zaślepione , rzecz gustu , u mnie patrząc od przodu auta to jest po prawej [ strona kierowcy] ,
ważne żeby wężyki były szczelne , kiedy pojawi się nieszczelność autko może przerywać , bądż zesłabnie i przy odpalaniu będzie dłużej trzeba kręcić ,
miałem raz u siebie nieszczelny więc wiem co mówie
jakby co kup sobie 1metr nowego wężyka [ najlepiej zbrojony ] średnicy wewn. 2mm
no i poprowadż je odpowiednio , żeby ładnie wyglądały
ważne żeby wężyki były szczelne , kiedy pojawi się nieszczelność autko może przerywać , bądż zesłabnie i przy odpalaniu będzie dłużej trzeba kręcić ,
miałem raz u siebie nieszczelny więc wiem co mówie
jakby co kup sobie 1metr nowego wężyka [ najlepiej zbrojony ] średnicy wewn. 2mm
no i poprowadż je odpowiednio , żeby ładnie wyglądały