Cieknie pompa zasilająca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Krystian GTD
- Ma gadane
Cieknie pompa zasilająca
Witam. Jestem tu nowy więc witam WSZYSTKICH VW. Mam problem z wyciekiem z pompy zasilającej, chyba nie jest duży. Ciężko jest mi ten wyciek zlokalizować. Z tego co się przyjrzałem to paliwo zbiera się między pompą a blokiem silnika. Z przodu pompa wygląda na suchą. Znalazłem ma forum linka jak rozebrać pompę typ AAZ http://www.vwdiesel.net/phpBB/viewtopic.php?t=1573. Mam pytanko czy ktoś się spotkał z takim wyciekiem i czy muszę wyciągać pompę (porażka z ustawieniem kąta wtrysku). Jutro zrobię fotki i dorzucę do tematu
Pompa już po regeneracji i jest narazie O.K.
Pompa już po regeneracji i jest narazie O.K.
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 19:49 przez Krystian GTD, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krystian GTD
- Ma gadane
- Krystian GTD
- Ma gadane
Kurczaki przeraża mnie wydatek 600 zł na regeneracje pompy. Jakieś 3 m-c wydałem 2tyś na remont silnika (wymiana wału korbowego, robiona głowica). Jak tak dalej pójdzie to naprawy przekroczą wartość VW GTD. Ciekawe czy paliwa dużo leci z tej pompy. Trzeba co z tym zrobić. Ma ktoś jakiś pomysł, żeby to zrobić po taniości. Pozdro
- Krystian GTD
- Ma gadane
na dole pompy od strony chłodnicy zobaczysz dekielek w kształcie rombu z zaokrąglonymi rogami. taki sam dekielek masz od strony bloku. ze względu na umiejscowienie jest bardziej obciążony termicznie(uszczelka). niestety wymiana może odbyć się tylko po wyciągnięciu pompy. koszty mogą być różne i warto popytać kilku fachowców. warto wymienić uszczelkę drugiego dekla.
Ostatnio zmieniony pn wrz 10, 2007 20:04 przez bogoria, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krystian GTD
- Ma gadane