Jak zwiększyć moc w 1.6D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
4T chyba seryjnie nie występowały z nieturbo ale pewny nie jestemTo_mas pisze:Cinek, zalezy jaką ma skryznie ja np miałem 4T i mam ją do teraz
Przekładki z diesla na benzyniaka tez nie polecam chyba ze masz kompletnego dawce bo inaczej to Cie koszty zjedzą i taniej bedzie sprzedać tego a kupić jakiegoś innego
Ostatnio zmieniony sob wrz 08, 2007 20:20 przez Cinek, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
kolego który pragniesz podkrecić swojego klekota 1.6D, powiem krótko.... daruj sobie ja z tym silnikiel miałem wiele doczynienia i wiem co max możesz zrobic to go dobrze poustawiac (zapłon, wtryskiwacze itp) to jest auto OSZCZEDNE i nie do zajechania, do jazdy, jazdy, jazdy.... a nie do krecenia. jak myślisz robic przekładke na 18 16v to też sobie daruj..... bo cześci nawet najgłupsze duperele do KR są przedrogie!!!!! i jak chcesz miec wiecej mocy to sprzedaj poczciwego klekota i kup sobie kompletnego KRa ale tego Ci osobięcie niepolecam;) pozdrawiam
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Oj da się, da. Zwiększona dawka paliwa, mod LDA, turbosprężarka garret T3 1,1bara, wydech od skody octavia 1.9TDI i mówię ci, że na bank 90 KM jest, przynajmniej 90KMCinek pisze:że tak sie zapytam, na hamowni byłeś ?? bo taki wynik nie da sie osiągnąć przy pomocy podkręcenia. i ie jest to szybka operacja cały osprzęt z jr albo sb musi być.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mi tez sie tak wydaje bo na oznaczeniu w bagazniku to mam inną 2g czy coś takiego nie wiem nie pamiętam Więc wnoisek taki ze poprzedni właściciel wymienił i dobrze zrobiłCinek pisze:4T chyba seryjnie nie występowały z nieturbo ale pewny nie jestem
[ Dodano: Sob Wrz 08, 2007 23:45 ]
Lukas-182, ale wynik masz z hamowni ?? bo tak to sobie mozemy strzelać
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Na hamowni nie byłem, ale myślę, że jakieś 90 kucy jest. Autko pięknie śmiga, na pewno lepiej niż seryjny JR
Ostatnio zmieniony sob wrz 08, 2007 23:56 przez Lukas-182, łącznie zmieniany 1 raz.
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
dlaczego nie wierzycie koledze? dlaczego ma nie miec tych plus minus 90 kucy?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2007 00:36 przez zaprzal, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moze nie ze nie wierzymy ale sceptycznie do takiego czegoś podchodzimy hehe tak na oko to sobie mozna strzelać ja jak jechałem schamowac mojego to myślałem ze z 80+ to max a wyszło 91 dlatego tak do tego podchodzezaprzal pisze:dlaczego nie wierzycie koledze? dlaczego ma nie miec tych plus minus 90 kucy?
[ Dodano: Nie Wrz 09, 2007 00:41 ]
choć jak tak patrze i widze ze Lukas-182, masz w opisie auta napisane ze w 9,coś masz do 100 to masz ok 100 km ja bym liczył ...
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
To_mas, nie no 100KM to chyba nie ma, może będzie jak założę intercooler , ale nie mam czasu teraz, studia się zaczynają i trzeba kuć .
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2007 01:23 przez Lukas-182, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wydaje mi sie zeby to było tak łatwo jak piszesz, bo trzeba jednak dużo części wymienic aby dokonac tych modyfikacji, więc raczej nie ma sensu. Czyli chcesz szybko duzo mocy i nie zalezy Ci na ekonmi, to sprzedaj gofra dolozysz 1 000 i bedziesz mial KR'a a jak chcesz tanio a aszybko to niestety albo swap, albo kupic JR lub SB, RALukas-182 pisze:Oj da się, da. Zwiększona dawka paliwa, mod LDA, turbosprężarka garret T3 1,1bara, wydech od skody octavia 1.9TDI i mówię ci, że na bank 90 KM jest, przynajmniej 90KM
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2007 02:20 przez paja, łącznie zmieniany 1 raz.