jak wybić i zaspawać katalizator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Matijas
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
skontaktuj sie z tym gosciem z allegro bo widzialem ostatnio ze mial puszke po kat. zespawana do opylenia
http://moto.allegro.pl/item229850362_ob ... azja_.html
no niestety ten koles juz kupil fure z takim katalziatorem wiec mi nie pomogl niestety:(
Czekam dalej na propozycje jak to zespawac:]
[ Dodano: 28 Sie 2007 21:41 ]
cosik mi nie wyszloz tym cytowaniem ale wiecie o co chodzi;p
http://moto.allegro.pl/item229850362_ob ... azja_.html
no niestety ten koles juz kupil fure z takim katalziatorem wiec mi nie pomogl niestety:(
Czekam dalej na propozycje jak to zespawac:]
[ Dodano: 28 Sie 2007 21:41 ]
cosik mi nie wyszloz tym cytowaniem ale wiecie o co chodzi;p
Wiem juz wszystko
Dzwonilem do goscia od skupu katalizatorow (nr 606 491 439), ktory jest co niedziele na gieldzie w Krakowie i w Gliwicach (nie wiem w jaki dzien). Sam mieszka gdzies pod zachodnia granica. Cennik jest nastepujacy:
- za caly katalizator od VW (z diesla) 160zl
- pokruszony srodek jest w cenie 180zl/kg. W naszych sielnikach diesla VW jest tego ok. 0,6kg-tak powiedzial ten gosc od skupu.
Dzwonilem do goscia od skupu katalizatorow (nr 606 491 439), ktory jest co niedziele na gieldzie w Krakowie i w Gliwicach (nie wiem w jaki dzien). Sam mieszka gdzies pod zachodnia granica. Cennik jest nastepujacy:
- za caly katalizator od VW (z diesla) 160zl
- pokruszony srodek jest w cenie 180zl/kg. W naszych sielnikach diesla VW jest tego ok. 0,6kg-tak powiedzial ten gosc od skupu.
Wiec jesli masz jeszcze pokruszony to tez bedzie. Ile tego wypadlo-waga??olek256 pisze:..... ciage jeszcze mam od wiosny w wiaderku te reszki kata
Chyba raczej nie.olek256 pisze:...to skupuja normalnie w ksupie zlomu?
Ostatnio zmieniony śr sie 29, 2007 11:24 przez robak7, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Rafał
Rafał
Czyli gosc nie sciemnial z waga. Ja na razie mam pelny kat (przynjamniej tak mi sie wydaje bo jest obudowa) ale w chwili wolnej pewnie sie z nim rozprawie i jak cos bedzie to zawioze do tego goscia. Jesli bede mial to robic to dam znac.olek256 pisze:mam tego 650gram.... jak bedziesz sie z gosciem dogadywal to daj znac bo jestem chetny na pozbycie sie tego
Pozdrawiam,
Rafał
Rafał
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
zrób to tak,żeby go nie rozcinać ,to nie będziesz miał co spawać:Matijas pisze:Jednak nie wiem nadal jak mam to zespawac?
matnun pisze:Moim zdaniem najlepeij jest jak juz ktos pisał wczesniej nieczego nie ciąć tylko wybić sam sodek za pomocą przecinaka, pręta... Chwile to zajmuje ale nie trzeba niczego spawac i nie ma klopotow z rdzewieniem. Również sam wybity środek można sprzedac, w porownywalnej cenie co cały kat.
Nocne Mary Squad
Tata NM synka
Tata NM synka
Jeżeli jest to kwasówka o niewiadomej zawartości chromu i niklu to najlepiej spawać drutami o zawartości niklu około 70 % w osłonie argonu
[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 07:59 ]
Druty to oczywiście elektrody bezosłonowe lub zwój do spawania do bigomatu
[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 08:00 ]
Pierwsza metoda to TIG
[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 07:59 ]
Druty to oczywiście elektrody bezosłonowe lub zwój do spawania do bigomatu
[ Dodano: Pią Sie 31, 2007 08:00 ]
Pierwsza metoda to TIG
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt: