jak wybić i zaspawać katalizator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Matijas
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
jak wybić i zaspawać katalizator
Witam, tak jak w opisie, bardziej chodzi mi o to jak potem zaspawac ta puszke katalizatora bo to chyba jest jakas kwasówka albo cos innego kolorowego i nie wiem jak rozetne czym to potem da rade zespawac, spawarka, gazami czy może migomatem.
Czekam na odp, pozdro 4 all!!
Czekam na odp, pozdro 4 all!!
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 10:50 przez Matijas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Matijas
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
ok, ale jak to zrobić bez wykrecania z samochodu, bo wiem ze robia to przecinajac wywalajac rozkruszając to ze srodka jakims przecinakiem i potem to zaspawuja, tylko wlasnie nie wiem czym to zespawac, gazami, spawarka czy moze migomatem bo jaK NAPISALEM NA SAMYM POCZATKU WIEM ZE TO JEST KWASOWKA ALBO JAKIS INNY KOLOROWY METAL I MOZE BYC PROBLEM ZE SPAWEM...
skontaktuj sie z tym gosciem z allegro bo widzialem ostatnio ze mial puszke po kat. zespawana do opyleniaMatijas pisze:bardziej chodzi mi o to jak potem zaspawac ta puszke katalizatora bo to chyba jest jakas kwasówka albo cos innego kolorowego i nie wiem jak rozetne czym to potem da rade zespawac, spawarka, gazami czy może migomatem.
http://moto.allegro.pl/item229850362_ob ... azja_.html
[ Dodano: 28 Sie 2007 13:27 ]
czy moglbys mi powiedziec orientacyjnie ile taki kat. w calosci jest wart? golf 1.8robak7 pisze:niuteq napisał/a:
... odkrecilem go, pozniej mlotek i przecinak i przebilem az sie wszystko ze srodka wysypalo...
I umoczyles jakies 100 PLN
david_
Dokladnie to nie mam pojecia... Kiedys pytalem osoby skupujacej katalizatory i dowiedzialem sie, ze w zaleznosci od wielkosci to 100-200PLN. Mam namiary na goscia ale z okolic Krakowadavid_ pisze:czy moglbys mi powiedziec orientacyjnie ile taki kat. w calosci jest wart? golf 1.8
W benzynie katalizatory sa mniejsze ale przypuszczam, ze ok. 100 zl mozna dostac.
Pozdrawiam,
Rafał
Rafał
Hmm... to wiecej za benzyne?? Moze dlatego, ze od benzyniaka jest mniej zapchany/zuzytymasakra pisze:ja za swoj kat dostalem 150 zl (w lodzi) bo od tdi, a gadalem z typem i mowil ze od benzynowych nawet 200-230 zl...
To przy okazji pytanie: czy dostales kase za sam wklad czy caly katalizator? Jesli caly katalizator to co wstawiles zamiast?
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 14:52 przez robak7, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
Rafał
Rafał
benzynowe podobno wieksze sa, ale nie wiem ile w tym prawdy.robak7 pisze:Hmm... to wiecej za benzyne?? Moze dlatego, ze od benzyniaka jest mniej zapchany/zuzytymasakra pisze:ja za swoj kat dostalem 150 zl (w lodzi) bo od tdi, a gadalem z typem i mowil ze od benzynowych nawet 200-230 zl...
To przy okazji pytanie: czy dostales kase za sam wklad czy caly katalizator? Jesli caly katalizator to co wstawiles zamiast?
sprzedalem caly katalizator, a zamiast kata wstawilem rure o srednicy reszty wydechu..... chyba 55mm
najlepiej byloby wstawic struminice.. nallegro sa specjane do vw. ja wlasnie sobie zamowilem:Drobak7 pisze: Jesli caly katalizator to co wstawiles zamiast?
http://moto.allegro.pl/item226954018_st ... do_vw.html
david_