Czy to turbina pada?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

wojtasolsza
Nowicjusz
Nowicjusz

Czy to turbina pada?

Post autor: wojtasolsza » sob sie 25, 2007 15:38

Witam.

Mam od niedawna autko - golfa 1,9TD. I dziś przytrafiło mi sie cos dziwnego. Przejechalem kawalek gasze autko a one nic dalej chodzi, wyjalem kluczyk i dalej chodzi. Zaczalem sie zastanawiac o co chodzi, ale mniejwiecej po 40 sekundach bez kluczyka silnik zgasl. Za kilka minut normalnie odpalilem i juz nie bylo nic takiego.

Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam WojtasOlsza

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » sob sie 25, 2007 16:18

kostka stacyjki pewnie do wymiany

Awatar użytkownika
gOOzOl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gOOzOl » sob sie 25, 2007 16:21

ja wogole nie rozumiem dlaczego w temacie jest zgon turbiny :)

p.s
w sumie to silnik moglby jeszcze troche pochodzic jesli turbina strasznie srala by olejem i byloby go na tyle duzo w paliwie ze by sie "dopalal" nawet na wyl zaplonie, ale wtedy mysle ze nie pisalbys o tym tak spokojnie :) pozdr :bigok:
Ostatnio zmieniony sob sie 25, 2007 16:56 przez gOOzOl, łącznie zmieniany 2 razy.

wojtasolsza
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wojtasolsza » sob sie 25, 2007 17:04

Ale pozniej odpalilem go i bylo wszystko normalnie. I normalnie sie zgasil

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » sob sie 25, 2007 17:07

gOOzOl pisze:p.s
w sumie to silnik moglby jeszcze troche pochodzic jesli turbina strasznie srala by olejem i byloby go na tyle duzo w paliwie ze by sie "dopalal" nawet na wyl zaplonie, ale wtedy mysle ze nie pisalbys o tym tak spokojnie :) pozdr :bigok:
jakby było tyle oleju to silnik by się wkręcił na obroty , a nie sobie po prostu chodził ;)
wojtasolsza pisze:Ale pozniej odpalilem go i bylo wszystko normalnie. I normalnie sie zgasil
Sprawdź co bedzie się działo jak w trakcie pracy silnika poruszasz kluczykiem w stacyjce , ale i tak jeżeli nic się nie stanie to obstawiam , albo kostkę , albo tak jak napisał tomcio , czyli elektrozawór na pompie
Ostatnio zmieniony sob sie 25, 2007 17:07 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gOOzOl
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gOOzOl » sob sie 25, 2007 18:25

damcio151 pisze: jakby było tyle oleju to silnik by się wkręcił na obroty , a nie sobie po prostu chodził ;)
no to przeciez napisalem ze wtedy nie bylo by tu tak spokojnie a temat nie brzmial by czy to cos z turbina tylko np "wybuchl mi silnik" :grin: :pub:
Ostatnio zmieniony sob sie 25, 2007 18:25 przez gOOzOl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » sob sie 25, 2007 18:28

no to przeciez napisalem ze wtedy nie bylo by tu tak spokojnie a temat nie brzmial by czy to cos z turbina tylko np "wybuchl mi silnik" :grin: :pub:
źle zrozumiałem :P
:pub:

bogoria
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: bogoria » sob sie 25, 2007 22:43

miałem to samo, czyli nie zgasł po wyłączeniu. miałem tak ze trzy razy pod rząd. później objaw zniknął, więc jeśli masz to samo to daj sobie z tym spokój. ja traktuję to jako złośliwość przedmiotów martwych. nie stawiałbym na zawór bo po usterce miałbyś raczej problemy z uruchomieniem(działa na zasadzie elektromagnesu). być może kostka w stacyjce zaczyna, ale do póki nie padnie całkowicie to ją zostaw. tak to można cały samochód wymienić

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”