SWAP turbo TDI do TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
SWAP turbo TDI do TD
Witam wszystkich
interesuje mnie czy już ktoś próbował zakładać suszarkę z TDI 1Z do AZZ i czy jest to możliwe
bez większych modyfikacji, bo najprawdopodobniej umnie już siedzi turbinka a mam z rozbitka inna turbinkę.U mnie nic nie czuć aby sie załańczała a miałem ostatnio mozliwość się przewieść golfem III i tam było czuc wyraźnie że sie włancza i jest dosyć mułowaty. Silnik mam po remoncie (głowica, pierścienie, panewki), pred remontem i po nie odczułem żadnej różnicy więc stawiam na turbinkę
za odp z góry wielkie dzięki
interesuje mnie czy już ktoś próbował zakładać suszarkę z TDI 1Z do AZZ i czy jest to możliwe
bez większych modyfikacji, bo najprawdopodobniej umnie już siedzi turbinka a mam z rozbitka inna turbinkę.U mnie nic nie czuć aby sie załańczała a miałem ostatnio mozliwość się przewieść golfem III i tam było czuc wyraźnie że sie włancza i jest dosyć mułowaty. Silnik mam po remoncie (głowica, pierścienie, panewki), pred remontem i po nie odczułem żadnej różnicy więc stawiam na turbinkę
za odp z góry wielkie dzięki
1z wyszedł napewno z GT15 a czy K03 to nie wiem za to passat po 95 miał K03-003
żeby było śmieszniej to GT15 flansza wydechu jeśli dobrze pamiętam pasuje do K03 a mocowanie na kolektor chyba też
żeby było śmieszniej to GT15 flansza wydechu jeśli dobrze pamiętam pasuje do K03 a mocowanie na kolektor chyba też
Ostatnio zmieniony czw sie 16, 2007 07:04 przez pasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a ta suszarka K24/T3 podchodzi PLUG & PLAY do AAZta czy trzeba dorabiać coś?
jaka cena tej suszarki?
bo jest taka sprawa że mam z rozbitej Audi C4/A6 1,9TDI suszarkę i się zastanawiam czy jej sobie nie zamontować o ile da radę bo moja ma już luz na wirniku i chyba podpija olej bo silnik był dopiero co robiony (urwał mi się wałek rozrządu ) i przy okazji zmieniałem pierścienie, Panewki i oczywiście głowicę (900zł:) ) więć silnik jest w dobrek kondycji
jaka cena tej suszarki?
bo jest taka sprawa że mam z rozbitej Audi C4/A6 1,9TDI suszarkę i się zastanawiam czy jej sobie nie zamontować o ile da radę bo moja ma już luz na wirniku i chyba podpija olej bo silnik był dopiero co robiony (urwał mi się wałek rozrządu ) i przy okazji zmieniałem pierścienie, Panewki i oczywiście głowicę (900zł:) ) więć silnik jest w dobrek kondycji
-
- Ma gadane
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
stary no to Ty praktycznie nie jedziesz !! Weź przeciągnij tego diesla bo Ci sie tak zamuli ze wogole jezdzić nie bedzie !!!!!!!skarredasch pisze:3200 obr/min przekraczam tylko na 5 biegu...
[ Dodano: Pią Sie 17, 2007 00:40 ]
kazda uzywana bedzie miała niewielki mało wyczówalny luzPiotrek22 pisze:bo moja ma już luz na wirniku
ale twoj ma chyba większy z tego co piszesz